Görüş Bildir

İntiharlar araştırılsın

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, şüpheli kadın ölümlerinin “intihar” denilerek olayın üstünün kapatıldığına dikkati çekerek, ölümlerin araştırılmasını istedi.

İntiharlar araştırılsın

DİYARBAKIR-Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, artan şüpheli kadın ölümlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye genelinde, şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren kadınların, yaşanan kadın cinayeti sayılarıyla aynı düzeyde olduğunun ifade edildiği açıklamada, iktidara yakın medyanın “intihar” olarak servis ettiği birçok ölümün de “intihara sürüklenme” olduğunu vurguladı. 

GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKARILMALI 

Yaşanan şüpheli ölümlerin adli süreçlerinde, gerekli şüphe ve hassasiyetin gösterilmediğinin ve olaylara “intihar” denilerek dosyaların hızlıca kapatılmak istendiğinin vurgulandığı açıklamada, “Yaşam hakkını korumak ve suç ortaya çıktıktan sonra etkin soruşturma yürütmek devletin birincil yükümlülüklerindendir.” denildi. 

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER

Açıklamanın devamında Diyarbakır ve Bingöl’de son aylarda artan şüpheli kadın ölümlerinden birkaçına yer verildi:  
 
* Diyarbakır-Siverek karayolu üzerinde durdurulan araçta bir kadın şüpheli olarak öldürülmüş şekilde bulunmuş ve yanında bulunan boşanmış olduğu erkeğin  'intihar etti' şeklinde beyanları olmuştur. 
 
* Diyarbakır merkezde Berfin Kılavuz isimli kişinin intihar ettiği belirtilmiş ancak yaptığımız araştırmada intihara sürüklendiği bilgisine ulaşılmıştır. 
 
* Bingöl merkezde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Pir Ali Kız Öğrenci Yurdu’nda Şifanur isimli bir kadın öğrenci şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş ve soruşturma ‘intihar’ olarak yürütülmektedir. 
 
* Diyarbakır merkezde bir erkek ailesine dönük silahlı saldırıda bulunmuş ve bir çocuğunu katletmiş, eşi ve diğer çocuklarını ağır yaralamıştır.”

İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği ve Bingöl Valiliği’nden açıklama beklediklerini belirten Şiddetle Mücadele Ağı, açıklamada son olarak, “Meydana gelen bu şüpheli ölümlere ilişkin soruşturma süreçlerini takip edeceğimizi ve bu hususların aydınlığa kavuşması için gerekli araştırmayı titizlikle sürdürdüğümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi