İradenizle kurallara uyun

Karaloğlu, "Amacımız ceza yazmak değil. Ceza son çaredir. Bizim amacımız toplumu eğitmek ve toplumun kendi özgür iradesiyle bu kurallara uymasını sağlamak" dedi.

Haberler 20.08.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar hala kurallara uymayan, uymamakta srar edenler bulunduunu belirterek Bizim amacmz ceza yazmak deil. Ceza son çaredir. Bizim amacmz toplumu eitmek ve toplumun kendi özgür iradesiyle bu kurallara uymasn salamak. dedi.

Diyarbakr Dicle Kent Bulvar Medya Kava alan yaknlarnda bulunan kafeteryalar, lokantalar, alveri yerleri ve birçok iletmelerde denetimlerde bulunan Karalolu, vatandalara maske, sosyal mesafe ve temizlik noktasnda uyarlar yapt.

Denetimlerden sonra açklamalarda bulunan Karalolu, kontrollü hayata geçi olarak belirlenen 1 Haziran tarihinden itibaren yaplan denetimler sonucu kesilen ceza rakamlarn paylat.

Coronavirus vakalarnn tüm Türkiyede artt gibi Diyarbakrda da arttn belirten Karalolu, vakalarn önüne geçmek için WhatsApp ihbar hatt oluturduklarn söyledi.

Amacmz Coronaviruse kar farkndalk oluturmak

Diyarbakr ilinde farkndalk oluturarak Coronavirus salgnna kar vatandalar uyarmaya çaltklarn belirten Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Bugün Diyarbakrda valilik, kaymakamlk, ticaret odas yetkilileri, emniyet yetkilileri ve dier ilgili yetkililer ile Dicle Kent Bulvarnda bir farkndalk yaptk. Amacmz vatandalarmz Coronavirus salgnna karn tekrar uyarmakTehlikenin bitmediini hatrlatmak Kurallara tekrar uyarsak ancak bu virüs ile ba edebileceimizi söylemek Geçen haftalardaki denetimlerde belirtiim gibi maalesef hastalk artarak devam ediyor. Salk Bakanlmzn da Türkiye için açklad verilerde de manzaray görüyoruz. Bu hastalk ile ancak el birlii verirsek ba edebiliriz. Yoksa buradan vali olarak açklamalarla veya salk kurulularndaki yetkililerin yapt çarlarla bu hastalk bitmez. Vatanda olarak çok basit olan maske, temizlik ve mesafe kurallarna uyarsak ancak bunu atlatabiliriz. ifadelerini kulland.

Toplamda 9 bin 64 kiiye 10 milyon 814 bin lira ceza kesildi

1 Haziran tarihinden itibaren Diyarbakrda kesilen cezalar açklayan Karalolu, Kontrollü ve normal hayata döndüümüz 1 Haziran tarihinden itibaren maalesef kentimizde kurallara uymayanlara cezalar da kestik. Amacmz kimseye ceza kesmek deil ancak toplumu korumak için kurallara uymayanlara bunu uygulamak zorundayz. Sosyal mesafe kurallarna uyamayan 4 bin 773 vatandamza 6 milyon 481 bin lira ceza kestik. Maske takmayan 4 bin 995 vatandamza 3 milyon 840 bin lira ceza kesmek zorunda kaldk. zolasyon kuralna uymayan bin 539 pozitif vakal vatandalarmza da bir milyon 781 bin lira ceza verildi. Bu süreçte maalesef kentimizde toplamda 9 bin 64 kiiye 10 milyon 814 bin lira ceza kesildi. Ayrca Diyarbakr genelinde 38 i yerine bir gün kapatma cezas verildi. 56 i yerine de para cezas verildi. dedi.

0539 285 90 90 numaral WhatsApp hbar Hatt oluturduk

Coronavirus ile mücadele kapsamnda WhatsApp ihbar hatt oluturduklarn belirten Karalolu, Kentimiz adna Coronavirus ile mücadele kapsamnda 0539 285 90 90 numaral WhatsApp hbar Hatt oluturduk. Bu süreçte her vatandamzn bana bir güvenlik çalann brakamayz. Hep beraber el birlii ile bu serici atlatacaz. Kurduumuz bu ihbar hattna vatandalarmz Coronavirus ile ilgili gördükleri en ufak olumsuzluk durumunu lütfen bildirsinler. Hatta görüntü çekip öyle ihbar etsinler. Bu ekilde tedbirimizi erken alp doacak büyük olumsuzluklarn önüne geçmi olacaz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git