İradenizle kurallara uyun

Karaloğlu, "Amacımız ceza yazmak değil. Ceza son çaredir. Bizim amacımız toplumu eğitmek ve toplumun kendi özgür iradesiyle bu kurallara uymasını sağlamak" dedi.

İradenizle kurallara uyun

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı hala kurallara uymayan, uymamakta ısrar edenler bulunduğunu belirterek "Bizim amacımız ceza yazmak değil. Ceza son çaredir. Bizim amacımız toplumu eğitmek ve toplumun kendi özgür iradesiyle bu kurallara uymasını sağlamak." dedi.

Diyarbakır Dicle Kent Bulvarı Medya Kavşağı alanı yakınlarında bulunan kafeteryalar, lokantalar, alışveriş yerleri ve birçok işletmelerde denetimlerde bulunan Karaloğlu, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve temizlik noktasında uyarılar yaptı.

Denetimlerden sonra açıklamalarda bulunan Karaloğlu, kontrollü hayata geçiş olarak belirlenen 1 Haziran tarihinden itibaren yapılan denetimler sonucu kesilen ceza rakamlarını paylaştı.

Coronavirus vakalarının tüm Türkiye’de arttığı gibi Diyarbakır’da da arttığını belirten Karaloğlu, vakaların önüne geçmek için WhatsApp ihbar hattı oluşturduklarını söyledi.

“Amacımız Coronavirus'e karşı farkındalık oluşturmak”

Diyarbakır ilinde farkındalık oluşturarak Coronavirus salgınına karşı vatandaşları uyarmaya çalıştıklarını belirten Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bugün Diyarbakır’da valilik, kaymakamlık, ticaret odası yetkilileri, emniyet yetkilileri ve diğer ilgili yetkililer ile Dicle Kent Bulvarında bir farkındalık yaptık. Amacımız vatandaşlarımızı Coronavirus salgınına karşın tekrar uyarmak…Tehlikenin bitmediğini hatırlatmak… Kurallara tekrar uyarsak ancak bu virüs ile baş edebileceğimizi söylemek… Geçen haftalardaki denetimlerde belirtiğim gibi maalesef hastalık artarak devam ediyor. Sağlık Bakanlığımızın da Türkiye için açıkladığı verilerde de manzarayı görüyoruz. Bu hastalık ile ancak el birliği verirsek baş edebiliriz. Yoksa buradan vali olarak açıklamalarla veya sağlık kuruluşlarındaki yetkililerin yaptığı çağrılarla bu hastalık bitmez. Vatandaş olarak çok basit olan maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyarsak ancak bunu atlatabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Toplamda 9 bin 64 kişiye 10 milyon 814 bin lira ceza kesildi”

1 Haziran tarihinden itibaren Diyarbakır’da kesilen cezaları açıklayan Karaloğlu, “Kontrollü ve normal hayata döndüğümüz 1 Haziran tarihinden itibaren maalesef kentimizde kurallara uymayanlara cezalar da kestik. Amacımız kimseye ceza kesmek değil ancak toplumu korumak için kurallara uymayanlara bunu uygulamak zorundayız. Sosyal mesafe kurallarına uyamayan 4 bin 773 vatandaşımıza 6 milyon 481 bin lira ceza kestik. Maske takmayan 4 bin 995 vatandaşımıza 3 milyon 840 bin lira ceza kesmek zorunda kaldık. İzolasyon kuralına uymayan bin 539 pozitif vakalı vatandaşlarımıza da bir milyon 781 bin lira ceza verildi. Bu süreçte maalesef kentimizde toplamda 9 bin 64 kişiye 10 milyon 814 bin lira ceza kesildi. Ayrıca Diyarbakır genelinde 38 iş yerine bir gün kapatma cezası verildi. 56 iş yerine de para cezası verildi.” dedi.

“0539 285 90 90 numaralı WhatsApp İhbar Hattı oluşturduk”

Coronavirus ile mücadele kapsamında WhatsApp ihbar hattı oluşturduklarını belirten Karaloğlu, “Kentimiz adına Coronavirus ile mücadele kapsamında 0539 285 90 90 numaralı WhatsApp İhbar Hattı oluşturduk. Bu süreçte her vatandaşımızın başına bir güvenlik çalışanını bırakamayız. Hep beraber el birliği ile bu serici atlatacağız. Kurduğumuz bu ihbar hattına vatandaşlarımız Coronavirus ile ilgili gördükleri en ufak olumsuzluk durumunu lütfen bildirsinler. Hatta görüntü çekip öyle ihbar etsinler. Bu şekilde tedbirimizi erken alıp doğacak büyük olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz