İş adamlarının iftar buluşması

HAKSİAD Başkanı Azboy: "Batı ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasını, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapıyor"

Haberler 12.06.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak Sanayici ve Adamlar Dernei (HAKSAD) Bakan Ramazan Azboy, Bat ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasn, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapyor. dedi.

Azboy, Yeniehir lçesindeki Öretmenevinde kentteki i adamlaryla bir araya geldii iftar programnda, HAKSAD olarak ahlakl i yapma kuralyla hareket ettiklerini belirtti.

MÜSLÜMAN ÜLKELER

Önemli iler yapan ülkeye ve bölgeye kazanmlar salayan bireyler olduklarn ifade eden Azboy, Yaptmz ilerde unutmamamz gereken gereken bir ey var Allahn huzuruna çktmzda hesap verebilmek için sorumluluumuzu unutmadan hareket etmek zorundayz. ktisadi büyüme bizim için önemli bir konu fakat, bu tek bana yeterli deil. Asl olan iktisadi büyümenin yan sra bunun adil paylam ve toplumsal refah artdr. diye konutu.

YÜKSEK FAZE TEPK

Yatrmclarn yüksek faiz ödeyerek, yatrm yapma riskini göze almadklarn anlatan Azboy, unlar söyledi:

Üretimi sürükleyen ticarettir. Bat ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasn, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapyor. Ortak ticaret alar oluturmadan slam dünyasn kuatan zincirleri krmamz mümkün deil. Gençleri çalmaya üretmeye ve üretim aamalarna daha fazla dahil olmaya tevik etmeliyiz. Giriimci gençler yetitirmeye önem vermeli bu konuda admlar atmalyz.

Ana Sayfaya Git