İş adamlarının iftar buluşması

HAKSİAD Başkanı Azboy: "Batı ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasını, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapıyor"

İş adamlarının iftar buluşması

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Başkanı Ramazan Azboy, "Batı ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasını, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapıyor." dedi.

Azboy, Yenişehir İlçesindeki Öğretmenevi'nde kentteki iş adamlarıyla bir araya geldiği iftar programında, HAKSİAD olarak ahlaklı iş yapma kuralıyla hareket ettiklerini belirtti.

MÜSLÜMAN ÜLKELER

Önemli işler yapan ülkeye ve bölgeye kazanımlar sağlayan bireyler olduklarını ifade eden Azboy, "Yaptığımız işlerde unutmamamız gereken gereken bir şey var Allah'ın huzuruna çıktığımızda hesap verebilmek için sorumluluğumuzu unutmadan hareket etmek zorundayız. İktisadi büyüme bizim için önemli bir konu fakat, bu tek başına yeterli değil. Asıl olan iktisadi büyümenin yanı sıra bunun adil paylaşımı ve toplumsal refah artışıdır." diye konuştu.

YÜKSEK FAİZE TEPKİ

Yatırımcıların yüksek faiz ödeyerek, yatırım yapma riskini göze almadıklarını anlatan Azboy, şunları söyledi:

"Üretimi sürükleyen ticarettir. Batı ülkeleri ticaretlerinin üçte ikisinden fazlasını, Müslüman ülkeler ise ticaretlerinin ancak onda birini birbirleriyle yapıyor. Ortak ticaret ağları oluşturmadan İslam dünyasını kuşatan zincirleri kırmamız mümkün değil. Gençleri çalışmaya üretmeye ve üretim aşamalarına daha fazla dahil olmaya teşvik etmeliyiz. Girişimci gençler yetiştirmeye önem vermeli bu konuda adımlar atmalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz