Işık Güneydoğu'dan Yükselir

AYD Başkanı Belgü "Bir daha Ankara'ya, Bursa'ya ve Denizli'ye alışveriş merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alışveriş merkezleri yapmamız lazım."

Haberler 14.07.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alveri Merkezleri ve Yatrmclar Dernei (AYD) 3ncü Anadolu Sohbetleri toplantsn Diyarbakrda Ik Güneydoudan Yükselir balyla Diyarbakr Form AVMnin ev sahipliinde gerçekletirdi. adamlar ve Diyarbakrdaki AVMlerin temsilcilerin katlm gösterdii toplantda AYD Bakan Hulusi Belgü, Bir daha Ankaraya, Bursaya ve Denizliye alveri merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alveri merkezleri yapmamz lazm. Buralardaki olanaklarn varl daha karl iler yapmamz için uygun gözüküyor. dedi.

Altnda irketler Grubunun Yönetim Kurulu Bakan Selahattin Altndan da katld toplantda, Boyner Genel Müdürü Bülent Baaran ise, Diyarbakrda 3 maazalarnn bulunduunu ve bu maazalarn cirolarn yüzde 70lerde olduunu belirtirken, Koçta Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da, Diyarbakrn iyi bir pazara sahip olduunu ifade ederek, belirledikleri hedefleri yakaladklarn ve daha iyi olaca konusunda ümitli olduklarn anlatt.

Yerli ve yabanc Alveri Merkezleri ve yöneticilerini tek çat altnda buluturan Alveri Merkezleri ve Yatrmclar Dernei (AYD), Diyarbakrda düzenledikleri 3ncü Anadolu Sohbetleri toplantsn, Ik Güneydoudan Yükselir balyla Diyarbakr Form AVMnin ev sahipliinde gerçekletirdi. AYD Bakan Hulusi Belgü, Bir daha Ankaraya, Bursaya ve Denizliye alveri merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alveri merkezleri yapmamz lazm. Buralardaki olanaklarn varl daha karl iler yapmamz için uygun gözüküyor. dedi.

IIK GÜNEYDOUDAN YÜKSELR

Novotelde düzenlenen, Ik Güneydoudan Yükselir toplantsna, AYD Yönetim Kurulu Bakan Hulusi Belgü, Prof. Dr. Emre Alkin, Koçta Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Boyner Genel Müdürü Bülent Baaran, Altnda irketler Grubu Yönetim Kurulu Bakan Selahattin Altndan yansra, Diyarbakr ve stanbuldan çok sayda i adam ve Diyarbakrdaki AVMlerin temsilcileri katlm gösterdi. Toplantnn aç ve sunum bölümünden sonra konuan AYDnin Bakan Hulusi Belgü, Diyarbakrn kendisi için çok özel bir yer olduunu bildirdi.

480 BN KY STHDAM EDLYOR

Belgü, Türkiyedeki AVMlerde 480 bin kiinin istihdam edildiini söyledi. Güneydou Anadolu bölgesinde 20, Dou Anadolu bölgesinde 10 AVM bulunduunu ifade eden Belgü, bunlardan 6snn Diyarbakrda olduunu söyledi. Ardahan, Idr, Mu, Adyaman ve Hakkari illerinde AVMlerin bulunmadn belirten Belgü, Diyarbakrn AVMler konusunda iyi cirolar elde ettiini söyledi.

DYARBAKIR EN YÜKSEK YERMZ

stanbul ve Ankarada yatrm yapmann kolay olduunu, oralarda ciddi bir doygunluun var olduunu anlatan Belgü, öyle devam etti: Güneydou ve Dou Anadolu Bölgesinde alveri merkezlerinin olmad ehirler var. Bir daha Ankaraya, Bursaya ve Denizliye alveri merkezleri yapmak delilik, biz kendimizi hedef alarak buralarda alveri merkezleri yapmamz lazm. Buralardaki olanaklarn varl daha karl iler yapmamz için uygun gözüyor. Bu konular tartmak ve harmanlamak için böyle bir toplant yapmak istedik. Diyarbakrda 6 alveri merkezi bulunuyor. Türkiyeye giren yabanc sermayenin yüzde 10u alveri merkezleri yatrm olarak girmitir.

BÖLGENN SOSYO EKONOMK GELM

Türkiyenin son yllarda çok ciddi problemler yaadn belirten Belgü, hem terör hem Rusya ile yaanan kriz hem de çevre ülkelerde yaanan olaylar nedeniyle turistlerin ülkeye gelmemesine neden olduunu vurgulad. Belgü, Yaanan sorunlara ramen cirolara baktmzda geçen yl mays ayna göre bu yol cirolarda yüzde 14 art var. Alveri merkezlerindeki tüketim hala devam ediyor. Gelecek yllar için önemli hedefler koyduk. 2023te alveri merkezlerinin cirosunu 200 milyar lira olarak belirledik. Türkiyede uan da 385 alveri merkezi bulunuyor. 2023te bu sayy 475e yükseltmeyi hedefliyoruz. ifadesini kulland.

BOYNER Üç MAAZAMIZ BULUNUYOR

Boyner Genel Müdürü Bülent Baaran ise, Diyarbakrda 3 maazalarnn bulunduunu ve bu maazalarn cirolarn yüzde 70lerde olduunu belirterek, son 6 ayda en yüksek kapanlardan birini de Diyarbakrda yaptklarn söyledi. Baaran, Kararsz müteriyi kararl hale getirmeye, yönlendirmeye çalyoruz. Türkiyeye oranla en yüksek ciro elde ettiimiz ehir Diyarbakrdr. Bölge olarak deerlendirdiimizde de en hzl büyüdüümüz ehir de Diyarbakrdr. Dijitalleme ile ilgili Boynerin çalmalar Diyarbakrda müterilere yönelik söz konusudur. 119 maazamzn 3ü Diyarbakrdadr. Dokunmadan ticaret yapma imkan sunucaz. Mavi ile beraber ortak bir proje üzerinde çalyoruz. Daha kolaylatrc sistemler üzerinde çalacaz. Diyarbakra markalar cesaretlendirip buraya getirmeliyiz. Markalamann desteklenmesi açsndan rolümüz ve görevimiz var. Diyarbakrda bu potansiyel de var. eklinde konutu.

DYARBAKIR Y BR PAZAR ALANI

Koçta Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu da, Diyarbakrn iyi bir pazara sahip olduunu ifade ederek, belirledikleri hedefleri yakaladklarn ve daha iyi olaca konusunda ümitli olduunu anlatt. Özpamukçu Türkiyede dördüncü büyük sektör perakende iidir. Bu büyüklük yaklak 750 milyarlk bir büyüklüktür. Türkiyenin gayri safi orannn da yaklak 2,5 milyar TL olduunu düünürsek neredeyse Türkiyenin üçte biri bir ortamdayz. AVM,ler bu ii hzlandran faktör oldu. 800 bin perakende çalan vardr. 400 bini AVMlerde bulunuyor. AVMleme Türkiyeye perakendenin organizelemesi ve modernlemesini getirdi. çünkü büyük perakendecinin says azd. Ürünlerini tüketici ile buluturma frsat azd. Az sayda dükkan ile perakendecilik yapan vard. AVMlerin hzl büyüme trendine girmesiyle beraber maazaclk ciddi bir ça atlad. eklinde konutu. Toplant daha sonra Diyarbakrl yatrmclarn sorun ve önerilerinin dinlenmesiyle devam etti.

Ana Sayfaya Git