İşkur'dan tokada gelmeyin uyarısı

İŞKUR Müdürü Yılmaz, Sağlık bakanlığına alınacak 10 bin sürekli işçinin başvurularıyla ilgili "dolandırıcılık ve yanlış yönlendirmelere" karşı uyardı.

Haberler 18.03.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr KUR l Müdürü Mustafa Ylmaz, Salk Bakanlnn 10 bin sürekli içi almyla ilgili bavuru kanallarn açklayarak sosyal medya üzerinden dolandrclk ve yanl yönlendirmelere kar vatandalar uyard.

Diyarbakr KUR l Müdürlüüne geçtiimiz günlerde atanan Mustafa Ylmaz görevini devralarak çalmalara hzla balad. Diyarbakrda kaytl eitim i gücünü arttrmay hedeflediini kaydeden Ylmaz, Salk Bakanl tarafndan açklanan 10 bin sürekli içi almyla ilgili uyarlarda bulundu. Ylmaz, Bakanlmz ve genel müdürlüümüz tarafndan Diyarbakr KUR l Müdürü olarak görev tevdi edildi. Biz de koa koa, seve seve geldik kadim ehrimize. Sevdiim bir kurum, sahada olan bir kurum, insanla ilikisi olan bir kurum. En çok istediim noktalardan biri de buydu. nallah Diyarbakra hayrl hizmetler yapmak yolunda urarz, çabalarz. Allah utandrmasn, benim amacm burada sahada çok aktif bir ekilde olup hem i arayanlarmz hem iverenimizi en doru ekilde bilgilendirip hem kurumumuzun imajn hem de Diyarbakrn aktif, kaytl eitim i gücünü arttrmak için elimizden geleni yapacaz dedi.

BAVURU KANALLARI BELL, KUYRUA GEREK YOK

10 meslek gurubundan 10 bin sürekli içi alm yaplacan belirten Mustafa Ylmaz, KUR binasnda bavurularn yaplmadn hatrlatarak bavuru kanallarn açklad. Ylmaz, Salk Bakanlmz bu sürekli içi alm Türkiye geneli üzerine 10 bin kadroyla çkt. Bizim Diyarbakr olarak da 10 farkl meslek grubunda bizim de almlarmz var. Bunlardan 30 temizlik görevlisi, 28 güvenlik görevlisi, 23 klinik destek eleman, 14 oför, 8 elektrikçi, 4 inaat boyacs, 2 marangoz, 4 stma ve shhi tesisatç, 6 bilgisayar sistem kurulum bakm, onarm ve arza giderme eleman, 4 biyomedikal cihaz teknolojiyle servis destek eleman olmak üzere 10 farkl meslek grubunda almlarmz olacak. Vatandamzn doru kanallardan bavuru yapmas lazm. Bu doru kanallar nedir, bavuru tarihleri 15 Mart 2022 tarihinde balad. 22 Mart 2022 tarihinde sona erecektir. Doru kanallarmz sadece ve sadece alo 170, esube.iskur.gov.tr ya da e-devlet uygulamasdr. Bunlarn dnda herhangi bir bizim bavuru taleplerimiz yoktur. KURun önünde herhangi bir kurumumuza gelip bavuru yaplacak bir durum yok. Kanallar bunlardr, bu üç kanalmzn dnda bir bavuru yoktur. KUR binas üzerinden bavurular alnmyor, zaten Covid-19 kapsam gereinde bu tarz önlemler vard. Elektronik ortam üzerinden bu ekilde bavurular yaplacak diye konutu.

YANLI YÖNLENDRME VE DOLANDIRICILIA DKKAT

Kurann tamamen Salk Bakanl tarafndan noter huzurunda açk bir ekilde yaplan kura olduunu belirten Ylmaz, sosyal medya üzerinde para talebi ve yanl yönlendirmelere kar dikkat edilmesi gerektiini kaydetti. Ylmaz, Hiçbir ekilde aibesi yoktur. Bu ekilde vatandamz yanl yönlendirip para talep edenlerin hepsi bizim kurumumuzla alakas olmayan kiilerdir. Kimse bu konulara itimat etmesin Kendilerine sosyal medyadan veya baka türlü ulaan mesajlara itimat etmesinler. Bizim bavuru eklimiz, bavuru kanallarmz bellidir, onun dnda hiçbir bavuru ekli yoktur. Bakanlmzn da projesi en güzel ekilde noter araclyla açk kura eklinde yaplacaktr. Salk Bakanl kendisi düzenleyecektir, Diyarbakrda herhangi bir kura çekimi olmayacaktr. çilerimize, i arayanlarmza ve iverenlerimizi doru bilgilendirme yaparsak dardaki bu ekilde hani art niyetli bütün her yeri keseriz. Ben geldiim zaman bizim sosyal medyamzda bizimle alakas olmayan sosyal medyada devlet kurumu diye KURla alakal sayfalar açlm. nsanlar burada yanl yönlendirmeler yapyorlar, insanlardan farkl taleplerde bulunuyorlar. Bunlarn hiçbiri bizim KURumuzla alakal deildir. Diyarbakr KURla alakal olan resmi sayfalar ben zaten bizim sitemizde paylatryorum. Sahte hesaplar da kendi sosyal medyalarmzda paylatm. Kimse bu sosyal medyalardan gelen mesajlara, telefonlara inanmasn. Bütün alglar bu ekilde oluuyor, daha sonra vatandalarmz yanl düünüyor. Sonuçta adam oraya resmi devlet sitesidir diye yazyor. Kiiler de resmi kurum sosyal medya hesaplar zannedip oradan gelen mesajlara inanyorlar. Böyle bir durum yoktur. Sahada resmi personelimizin dnda kimse yoktur. Kafalarna çok taklan bir ey olduu zaman KUR tamamen vatanda odakldr kaplarmz açktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git