İspey Pazarı Da Bereketlendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş telaşının sardığı halk, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken ekonomik durumu elverişsiz olanlar da tarihi ikinci el pazarı olan ‘İspey Pazarı'na yöneldi.

Haberler 24.08.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna sayl günler kala alveri younluunun yaand Diyarbakrda tela içine giren halk, ihtiyaçlarn gidermeye çalrken ekonomik durumu elverisiz olanlar da Diyarbakrn tarihi ikinci el pazar olan spey Pazarna yöneldi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakr spey Pazarnn iç ksmlarnda kurulan ikinci el elbise pazarna, Kurban Bayram dolaysyla rabet artt.

Bir asrdan fazladr sabit noktada kurulan pazarda pantolon, ceket, gömlek, ayakkab ve tiört bulmak mümkün.

Kullanlan elbiselerin ve ayakkablarn topland ve tamir edilip temizlendikten sonra yeniden sata sunulduunu belirten Pazar Esnaf Mehmet Nas, alm gücü düük olan insanlarn ikinci el elbiselere yöneldiini söyledi.

2 TLye gömlek satyorum

1944 doumlu olduunu belirten Pazar Esnaf Mehmet Das, Eskiden biz stanbula giderdik, Adanaya giderdik. Elbise getirip buralarda satardk, çok ilgi de görürdü. Emeimizin karln da alrdk. Ancak imdi burada sattm elbiseleri insanlarn çöplere attn görüyorum. 5 TLye çeket satyorum, kimse almyor. 2 TLye gömlek satyorum kimse almyor. dedi.

Bayram geliyor ancak iler çok düük

Eskiden çok iyi sat yaptn söyleyen Das, çi alrd, yoksul alrd, çiftçi alrd. imdi fazla ilgi görmüyor. Artk sfr elbiseleri çok ucuza satyorlar. Bayram geliyor ancak iler çok düük. Eski bayramlarda, Adana ve stanbuldan mal alp Dou ve Anadolu bölgelerindeki illere satyorduk. eklinde konutu.

Yarm asrdr ikinci el giysi satyorum

Das son olarak, Yarm asrdr ikinci el giysi satyorum. Eskilerde ilerim iyiydi ama son zamanlarda neredeyse i yapamyorum. Müterilerimin geneli fakir olan ailelerdir. Biz buralara altk artk. olmasa da brakp gidemiyoruz. Mevbur olmasaydm, bu ii yapmazdm. Yalandm, yapamyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git