İspey Pazarı Da Bereketlendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş telaşının sardığı halk, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken ekonomik durumu elverişsiz olanlar da tarihi ikinci el pazarı olan ‘İspey Pazarı'na yöneldi.

İspey Pazarı Da Bereketlendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala alışveriş yoğunluğunun yaşandığı Diyarbakır’da telaş içine giren halk, ihtiyaçlarını gidermeye çalışırken ekonomik durumu elverişsiz olanlar da Diyarbakır'ın tarihi ikinci el pazarı olan ‘İspey Pazarı'na yöneldi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Diyarbakır İspey Pazarı'nın iç kısımlarında kurulan ikinci el elbise pazarına, Kurban Bayramı dolayısıyla rağbet arttı.

Bir asırdan fazladır sabit noktada kurulan pazarda pantolon, ceket, gömlek, ayakkabı ve tişört bulmak mümkün.

Kullanılan elbiselerin ve ayakkabıların toplandığı ve tamir edilip temizlendikten sonra yeniden satışa sunulduğunu belirten Pazar Esnafı Mehmet Nas, alım gücü düşük olan insanların ikinci el elbiselere yöneldiğini söyledi.

“2 TL’ye gömlek satıyorum”

1944 doğumlu olduğunu belirten Pazar Esnafı Mehmet Das, “Eskiden biz İstanbul’a giderdik, Adana’ya giderdik. Elbise getirip buralarda satardık, çok ilgi de görürdü. Emeğimizin karşılığını da alırdık. Ancak şimdi burada sattığım elbiseleri insanların çöplere attığını görüyorum. 5 TL’ye çeket satıyorum, kimse almıyor. 2 TL’ye gömlek satıyorum kimse almıyor.” dedi.

“Bayram geliyor ancak işler çok düşük”

Eskiden çok iyi satış yaptığını söyleyen Das, “İşçi alırdı, yoksul alırdı, çiftçi alırdı. Şimdi fazla ilgi görmüyor. Artık sıfır elbiseleri çok ucuza satıyorlar. Bayram geliyor ancak işler çok düşük. Eski bayramlarda, Adana ve İstanbul’dan mal alıp Doğu ve Anadolu bölgelerindeki illere satıyorduk.” şeklinde konuştu.

“Yarım asırdır ikinci el giysi satıyorum”

Das son olarak, “Yarım asırdır ikinci el giysi satıyorum. Eskilerde işlerim iyiydi ama son zamanlarda neredeyse iş yapamıyorum. Müşterilerimin geneli fakir olan ailelerdir. Biz buralara alıştık artık. İş olmasa da bırakıp gidemiyoruz. Mevbur olmasaydım, bu işi yapmazdım. Yaşlandım, yapamıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz