İstanbul'dan gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da vatandaşlarla iftar yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği organizasyonla Diyarbakır'a gelen yaklaşık 300 kişi, halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde, tarihi Ulucami önündeki Gazi Caddesi üzerinde, terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Haberler 13.06.2016 - 10:02 Son Güncelleme : 13.06.2016 - 10:02

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Diyarbakırın Sur İlçesinde terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte, Gönlümüz bir, soframız bir adı verilen iftarda bir araya geldi. Surun tarihi Ulucami önünden geçen Gazi Caddesinde yapılan iftar programı öncesi Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İstanbul İl Başkanı Selim Temurcinin de aralarında bulunduğu heyet, Hz. Süleyman Camisii i ziyaret ettikten sonra tarihi İçkale ve müzeleri gezdi. Heyet daha sonra Sur İlçesine geçerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, burada görev yapan güvenlik kuvvetlerini ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Gazi Caddesi üzerinde kurulan masalarda Surda yaşayan ve terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

İFTAR BULUŞMASI

İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki terör olaylarının geride kaldığını belirterek konuştu:

Bizler Surda zarar gören ailelerimizi yeni taşınmış oldukları evlerde ziyaret ettik. Ve gerçekten nereye gidersek, gidelim bizi beraber yapan ve geleceği umutla taşıyacak olan bu şehir. Diyarbakır ümmetin en önemli şehirlerinden biridir. Burayı terörle anmak, teröristi bu şehirde yaşatmak, Türk devletinin ve bu milletin hiç istemediği bir şeydi. Ve Allahın izniyle terörün buradaki kökü kazınacaktır. Diyarbakır bu milleti bayrağı sevdalı insanların şehri olmaya devam edecektir. İstanbul, Ankarada, Bursada da bomba patladı. Diyarbakırı diğer şeylerimizden ayrılmamız mümkün değildir. Diyarbakırda patlayan bir bomba, bizim ciğerimizde ,bizim gönlümüzde patlıyor. Türkiyenin her yerinde böyle ama, terör sadece Türkiyenin problemi değil. Terör bir insani problem, çok büyük bir insanlık suçu. Dolayısıyla burada adeta şehirlerde büyük çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halka yaşamı yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı ve hamd olsun şu anda Surda huzur var, sükunet var. Gönüllerimizi birleştiren ramazan var ve iftar soframız var.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır