Görüş Bildir

İstanbul'dan gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da vatandaşlarla iftar yaptı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği organizasyonla Diyarbakır'a gelen yaklaşık 300 kişi, halen 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde, tarihi Ulucami önündeki Gazi Caddesi üzerinde, terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

İstanbul'dan gelen Ak Partililer, Diyarbakır Sur'da vatandaşlarla iftar yaptı

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın organize ettiği, aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin bulunduğu yaklaşık 300 kişi, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte, 'Gönlümüz bir, soframız bir' adı verilen iftarda bir araya geldi. Sur'un tarihi Ulucami önünden geçen Gazi Caddesi'nde yapılan iftar programı öncesi Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin de aralarında bulunduğu heyet, Hz. Süleyman Camisi'i i ziyaret ettikten sonra tarihi İçkale ve müzeleri gezdi. Heyet daha sonra Sur İlçesi'ne geçerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, burada görev yapan güvenlik kuvvetlerini ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyet daha sonra Gazi Caddesi üzerinde kurulan masalarda Sur'da yaşayan ve terörden zarar gören vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

İFTAR BULUŞMASI

İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki terör olaylarının geride kaldığını belirterek konuştu:

"Bizler Sur'da zarar gören ailelerimizi yeni taşınmış oldukları evlerde ziyaret ettik. Ve gerçekten nereye gidersek, gidelim bizi beraber yapan ve geleceği umutla taşıyacak olan bu şehir.  Diyarbakır ümmetin en önemli şehirlerinden biridir. Burayı terörle anmak, teröristi bu şehirde yaşatmak, Türk devletinin ve bu milletin hiç istemediği bir şeydi. Ve Allah'ın izniyle terörün buradaki kökü kazınacaktır. Diyarbakır bu milleti bayrağı sevdalı insanların şehri olmaya devam edecektir. İstanbul, Ankara'da, Bursa'da da bomba patladı. Diyarbakır'ı diğer şeylerimizden ayrılmamız mümkün değildir. Diyarbakır'da patlayan bir bomba, bizim ciğerimizde ,bizim gönlümüzde patlıyor. Türkiye'nin her yerinde böyle ama, terör sadece Türkiye'nin problemi değil. Terör bir insani problem, çok büyük bir insanlık suçu. Dolayısıyla burada adeta şehirlerde büyük çoğunluğu dışarıdan gelen ve burada halka yaşamı yaşanmaz hale getiren bir yapı vardı ve hamd olsun şu anda Sur'da huzur var, sükunet var. Gönüllerimizi birleştiren ramazan var ve iftar soframız var."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi