İstihdama çilek bahçesi!

Diyarbakır'da kadınlara istihdam için çilek bahçesi oluşturuldu

Haberler 23.12.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde kadnlara istihdam salamak amacyla çilek bahçesi oluturuldu.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hamza Türkmen, Bismil Belediyesince Dicle Üniversitesi Bismil Meslek Yüksekokulu yanndaki arazide oluturulan çilek bahçesinde incelemelerde bulundu.

Türkmen, belediye olarak Bismil Kadn Kooperatifini kurduklarn belirterek, kooperatifin ilk olarak 5 bin 700 metrekare alan üzerinde bir çilek bahçesi oluturduunu söyledi.

çilek bahçesinde 25 bin çilek fidesini yetitirdiklerini bildiren Türkmen, kooperatife üye kadnlarn çilekleri yetitireceini belirtti.

Türkmen, öyle konutu:

çilek bahçesi oluturuldu

Kadnlarmza çilek yetitirmeyi öreteceiz ve yetitirilen çilekler onlara gelir kaps olacak. Önümüzdeki yllarda da bu projede baarl olan kadnlarmzn kendi bahçelerinde çilek bahçesi kurmas için GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ile görümelerimizi yaptk. Alacamz desteklerle önümüzdeki yl bu projeyi daha da büyüterek, evlerde çilek yetitirmeyi hedefliyoruz. Geçim sknts çeken kadnlara, küçük tarlalarndan büyük gelirler elde etmek üzerine bu ii öretmeyi amaçlyoruz.

Bismil Kadn Kooperatifi Bakan Melek çer Aslan da kooperatifin amacnn kadnlarn ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesini salamak olduunu dile getirdi.

Kadnlarn tarlada ekecei ürünlerin satn salayacaklarn ifade eden Aslan, kooperatife üye 60 kadnn bulunduunu aktard.

Kaymakam Türkmene destei için teekkür eden Aslan, kooperatifin kadnlara istihdam salayacan bildirdi.

çilek bahçesinde çalan Zilan Bakr ise ailesine katk olmak ve meslek edinmek için çilek bahçesinde çaltn söyledi.

ükran kram da 5 karde olduklarn, evlerinde sadece babasnn çaltn anlatarak, Bir arkadamn tavsiyesi üzerinde kooperatife üye olarak buraya çalyorum. Amacm hem aileme destek olmak ve hem bu ii meslek haline getirerek iimi kurmak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git