Jet hızıyla kadro

Diyanet-Sen üyesi imamlar kadro taleplerini reddeden Diyanet’e karşı açtığı davayı kazandı. Diyanet-Sen, kararları ‘45 günde kadro kararı’ olarak duyurdu.

Haberler 14.02.2022 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Atamas yaplan sözlemeli imamlarn kadro taleplerini reddeden Diyanete kar açtklar davalarda birer birer kazanm çkt. Son açlan davalar 45 günde sonuçlanrken, imamlarn ald hzl kadrolar dikkat çekti.

DARE MAHKEMES DYANETN LEMN PTAL ETT

Son olarak Memur-Sene bal Diyanet-Sen üyesi imam-hatipler, Diyanetin kararnn iptali istemiyle dava açt. Diyanet-Senin açt davalarda Siirt ve Diyakbakrdaki idare mahkemeleri Diyanetin ilemini iptal etti. Siirtte açlan davada, Mays 2018den bu yana sözlemeli olarak görev yapan imam, bulunduu yere kadrolu olarak atanmak istedi, Diyanet ise reddetti.

DYANETE KARI DAVA

Diyanet mahkemeye sunduu savunmasnda imamn 1978 tarihli Sözlemeli Personel çaltrlmasna likin Esaslara göre atandna, baka bir yasal düzenleme olan Temmuz 2018 tarihli 703 sayl KHK ile getirilen maddenin tamamen ayr bir statü ve düzenleme olduuna, bu tarihten sonra atanan sözlemeli personeli kapsadna dikkat çekti. Bu nedenle de imamn kadrolu olarak atamasnn yaplmasnn mümkün olmadn, davann reddini talep etti.

dare mahkemesi ise kararnda, imamn sözlemeli statüde üç yln doldurduunu, mevzuatta aranan dier artlar da salamas durumunda kadroya geçirilmesi gerekirken Temmuz 2018 tarihli KHK yürürlüe girmeden önce atand gerekçesiyle bavurusunun reddedilmesinin hukuka aykr olduunu belirtti. Mahkeme, Diyanetin kadro talebini reddetme ilemini iptal etti.

30 GÜN çNDE UYGULANMASI ZORUNLU

Diyarbakr ve Siirtte açlan davalar çok ksa sürede sonuçlanrken, Diyanet-Sen de bu kararlar 45 günde kadro karar olarak duyurdu. Sendika son açlan davalarn 45 gün gibi ksa sürede olumlu olarak sonuçlandna iaret ederek Diyarbakrda aralk ay içerisinde açlan bir dava ile Siirtte kasm aynn sonunda açlan bir davada ocak ay içerisinde kararlar verilmitir denildi. Mahkemelerin verdii kararlarn idare tarafndan 30 gün içerisinde uygulanmas zorunluluu bulunduu anmsatld.

Ana Sayfaya Git