Kaç gel kızım, yuvana dön

Anne Nihal Çiçek "Evlat hasretinden içimiz yanıyor. Kızımı istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Kaç gel kızım, yuvana dön" dedi.

Haberler 07.01.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan kaçrlan 251 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 858nci günde de sürdü. 2015 ylnda kaçrlan kz Hatun için oturma eylemini yapan Nihal çiçek Evlat hasretinden içimiz yanyor. Kzm istiyorum, baka da bir ey istemiyorum. Kaç gel kzm, yuvana dön dedi.

YEMEK BOAZIMDAN NMYOR

19 yandayken kz Hatunun HDPliler tarafndan kandrlarak daa kaçrldn belirten Nihal çiçek Kzm bana göndersinler. Kzm benim için en büyük hediyemdir. Evlat hasretinden içimiz yanyor. Kzm istiyorum, baka da bir ey istemiyorum. Kzm beni görüyorsa, dönsün eve gelsin. Sofraya oturuyorum; kzm aç mdr tok mudur diye düünüyorum. Yemek boazmdan inmiyor. Burada, senin hasretinden yanyorum. Ben ve kardelerin, hepimiz seni çok özledik. Kaç gel kzm, yuvana dön dedi.

3 YILDIR KAVUAMIYORUM

Olu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçda, 3 yldr çocuklarna kavumak adna eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Tek dertlerinin evlatlar olduunu ifade eden Üçda, Evladmz istiyoruz. Almadan da gitmeyiz. Yaz k demeden olum için buradaym. Hiçbir zaman evladmn peini brakmadm. dedi.

Üçda, olunu çok özlediini dile getirerek öyle konutu:

Aklma her dütüünde içim paramparça oluyor. Ona sarlmak, onu doya doya koklamak, dünya gözüyle görmek istiyorum. Dier aileler gibi oluma kavumay arzuluyorum. Olum, sen de annen kadar mücadele et. Onlardan ayrl, gel.

ARTIK HASRETMZ BTSN

Daa 7 yl önce götürülen olu Erhan için Hataydan gelerek eylem yapan baba Ekrem Artk da evladna kavumak istediini belirtti.

HDP tarafndan kandrlp daa götürüldü ve PKKya teslim edildi. diyen Artk, Hangi hakla çocuklarmz götürüyorlar, bu kadar anay alatmaya ne haklar var, nerede insan haklar? Neden bizi görmüyorlar? Evlatlarmz HDPden istiyoruz. ifadelerini kulland.

Artk, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git