Kaç gel kızım, yuvana dön

Anne Nihal Çiçek "Evlat hasretinden içimiz yanıyor. Kızımı istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Kaç gel kızım, yuvana dön" dedi.

Kaç gel kızım, yuvana dön

Çocukları PKK tarafından kaçırılan 251 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 858'nci günde de sürdü. 2015 yılında kaçırılan kızı Hatun için oturma eylemini yapan Nihal Çiçek "Evlat hasretinden içimiz yanıyor. Kızımı istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Kaç gel kızım, yuvana dön" dedi.

'YEMEK BOĞAZIMDAN İNMİYOR'

19 yaşındayken kızı Hatun'un HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten Nihal Çiçek "Kızımı bana göndersinler. Kızım benim için en büyük hediyemdir. Evlat hasretinden içimiz yanıyor. Kızımı istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Kızım beni görüyorsa, dönsün eve gelsin. Sofraya oturuyorum; kızım aç mıdır tok mudur diye düşünüyorum. Yemek boğazımdan inmiyor. Burada, senin hasretinden yanıyorum. Ben ve kardeşlerin, hepimiz seni çok özledik. Kaç gel kızım, yuvana dön" dedi.

3 YILDIR KAVUŞAMIYORUM

Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, 3 yıldır çocuklarına kavuşmak adına eylemlerini sürdürdüklerini söyledi.

Tek dertlerinin evlatları olduğunu ifade eden Üçdağ, "Evladımızı istiyoruz. Almadan da gitmeyiz. Yaz kış demeden oğlum için buradayım. Hiçbir zaman evladımın peşini bırakmadım." dedi.

Üçdağ, oğlunu çok özlediğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Aklıma her düştüğünde içim paramparça oluyor. Ona sarılmak, onu doya doya koklamak, dünya gözüyle görmek istiyorum. Diğer aileler gibi oğluma kavuşmayı arzuluyorum. Oğlum, sen de annen kadar mücadele et. Onlardan ayrıl, gel."

ARTIK HASRETİMİZ BİTSİN

Dağa 7 yıl önce götürülen oğlu Erhan için Hatay'dan gelerek eylem yapan baba Ekrem Artık da evladına kavuşmak istediğini belirtti.

"HDP tarafından kandırılıp dağa götürüldü ve PKK'ya teslim edildi." diyen Artık, "Hangi hakla çocuklarımızı götürüyorlar, bu kadar anayı ağlatmaya ne hakları var, nerede insan hakları? Neden bizi görmüyorlar? Evlatlarımızı HDP'den istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Artık, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz