Kadınlar hazırladıkları salatalarla hünerlerini sergiledi

Diyarbakır'da düzenlenen yarışmaya katılan kadınlar sağlıklı yaşam için birbirinden farklı salatalar hazırladı.

Haberler 09.03.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrl kadnlar 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla düzenlenen salata yarmasnda hünerlerini sergiledi.

Diyarbakr Olgunlama Enstitüsü Yiyecek çecek Hizmetleri tarafndan, enstitü binasnda düzenlenen, Salkl yaam, üreten kadn ve güçlü kadn sloganyla gerçekletirilen yarmada bir araya gelen kadnlar salkl yaam için birbirinden farkl salatalar hazrlad.

Lezzetin yan sra görselliiyle de ilgi çeken 19 salata jürinin onayna sunuldu.

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronatn da jüri üyesi olduu, moderatörlüünü Enstitü Müdürü irin Eronatn yapt yarmaya Krklar Da Salatas ile katlan Sevinç Kutun birinci seçilerek altnla ödüllendirildi.

Yarmada Emel Andaç Hellimli Salata ile ikinci, Meryem Durak da çtr çanakta Köz Salata ile üçüncü oldu.

Yarmann birincisi Kutun, yapt açklamada, yarmada büyük heyecan duyduunu söyledi.

Diyarbakr çok heyecanlym. Diyarbakr temsil eden bir salatayla böylesi anlaml bir günde birinci olmak beni çok mutlu etti dedi.

SALATA YARII YAPTILAR

Diyarbakr temsil eden bir salatayla, anlaml bir günde birinci olmak beni çok mutlu etti. diyen Kutun etkinlie katk sunan herkese teekkür etti.

Kutun, tüm kadnlarn anlaml gününü kutladn belirtti.

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Eronat, yapt konumada, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününün tarihsel önemine deinerek, tüm kadnlarn anlaml gününü kutlad.

Son iki ylda Diyarbakrda hep bu ekilde güzel organizasyonlara katldn anlatarak, Daha önce açk renk bir ceket giyemedim, açk renk bir fular takamamtm. Hem koyu renk giyiniyordum, çünkü hep cenazeler görüyorduk. çok ükür son iki yldr ehrimiz huzura kavutu. dedi.

Diyarbakrn imdilerde görünen en büyük skntsnn istihdam olduunu, bu sorunu çözmek için de çalmalar yürüttüklerini aktaran Eronat, 20 gün kadar önce bir imza attk ve 56 tekstil firmas Diyarbakra yatrm için geldi. 456 trilyon liralk yatrm yaplyor. Fabrikalar kuruluyor ve bu fabrikalarda 6 aydan itibaren bir yl içerisinde 10 bin kii ie girecek. Bu da 50 bin kiinin geçimi demektir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git