Kaftancıoğlu, Erdoğan'a 56 bin lira tazminat ödeyecek

CHP'li Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hazırlanan dilekçede her bir sosyal medya paylaşımı için tazminat ödenmesi istenmişti.

Haberler 30.04.2021 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun sosyal medya paylamlar gerekçe gösterilerek Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana 56 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

AK PartiGenel Bakan ve Cumhurbakan Erdoann ikayetçi olduu CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun yargland davann karar durumas Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Davaya Erdoann Ferah Yldz ve Ümit Kudbay ile Kaftancolunun avukat Mehmet Süleyman Türker katld. Erdoann avukatlar, her bir haksz fiil bakmndan tazminata hükmedilmesini talep etti. Kaftancolunun avukat, müvekkilinin hakaret kast olmadndan davann reddini istedi.

Mahkeme, Kaftancolunun Erdoana 56 bin lira ödemesine hükmetti.

NE OLMUTU?

Tayyip Erdoann avukatlar tarafndan hazrlanan ve mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolunun sosyal paylam sitesi Twitterdan Erdoana yönelik küçük düürücü, aalayc, yüz kzartc ifadeler kullanarak, suç isnat ederek, onur, eref ve haysiyetini zedeleyerek ar hakaretlerde bulunduu iddia edilmiti.

Dilekçede, Erdoana iftira atld gerekçesiyle hakaretlerin ve aalayc ifadelerin büyüklüü dikkate alnarak Kaftancolunun her bir paylam için 50 bin liradan toplam 700 bin liralk manevi tazminata hükmedilmesi talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git