Kaftancıoğlu, Erdoğan'a 56 bin lira tazminat ödeyecek

CHP'li Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hazırlanan dilekçede her bir sosyal medya paylaşımı için tazminat ödenmesi istenmişti.

Kaftancıoğlu, Erdoğan'a 56 bin lira tazminat ödeyecek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 56 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

AK PartiGenel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikayetçi olduğu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davanın karar duruşması Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Davaya Erdoğan'ın Ferah Yıldız ve Ümit Kudbay ile Kaftancıoğlu'nun avukatı Mehmet Süleyman Türker katıldı. Erdoğan'ın avukatları, her bir haksız fiil bakımından tazminata hükmedilmesini talep etti. Kaftancıoğlu'nun avukatı, müvekkilinin hakaret kastı olmadığından davanın reddini istedi.

Mahkeme, Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a 56 bin lira ödemesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Tayyip Erdoğan’ın avukatları tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Erdoğan'a yönelik 'küçük düşürücü, aşağılayıcı, yüz kızartıcı ifadeler kullanarak, suç isnat ederek, onur, şeref ve haysiyetini zedeleyerek ağır hakaretlerde bulunduğu' iddia edilmişti.

Dilekçede, Erdoğan'a iftira atıldığı gerekçesiyle hakaretlerin ve aşağılayıcı ifadelerin büyüklüğü dikkate alınarak Kaftancıoğlu'nun her bir paylaşımı için 50 bin liradan toplam 700 bin liralık manevi tazminata hükmedilmesi talep edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz