Kaftancıoğlu, Tahir Elçi'yi andı: Faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır ziyaretine öldürülen baro başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladı.

Haberler 29.04.2023 - 05:31 Son Güncelleme : 29.04.2023 - 05:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve Diyarbakır Milletvekili adayları ile 28 Kasım 2015te Diyarbakırın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minarenin önünde silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçiyi andı.

ÖZGÜRLÜK ARAYIŞINI ONLAR GİBİ SÜRDÜRECEĞİMİZİN SÖZÜNÜ VERELİM

Elçinin katledildiği yere karanfil bırakarak Diyarbakır programına başlayan Kaftancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Başta Tahir Elçi özelinde bh topraklarda faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri saygıyla analım. Adalet, eşitlik, özgürlük arayışını onlar gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim dedi.

AYRIŞTIRAN BİR KÖTÜLÜK TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ

Türkiyede hep birlikte özgürlük, eşitlik içinde yaşama imkanı varken kendi oturdukları koltukları çürütmek için insanları kutuplaştıran, cezalandıran, ayrıştıran bir kötülük tarafından yönetiliyoruz diyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

Türkiyenin 81 ilinde insanlar, Kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız, inançlarımız farklı da olsa kardeşçe yaşamak istiyoruz diyor ve iktidarın kutuplaştırmalarına izin vermiyor. 14 Mayısta yapılacak seçimler sadece iktidar değişikliği seçimi değil, güzel ülkemizin gelecek yüzyılının yeniden sağlam temellerle inşa edileceği seçim olacak.

Kaftancıoğlu önümüzdeki seçimleri akıl, adalet, ve ahlaktan yana olanlar ile aklından kötülüğü çıkarmayanlar arasında geçeceğini söyledi.

TANRIKULU: DİYARBAKIRDA PARTİMİZİN TEMSİLİNİ SAĞLAYACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili ve Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu da burada yaptığı konuşmada, Yıllarca İstanbul milletvekiliydim ama hem Diyarbakırı hem İstanbulu hem Türkiyeyi temsil ettim. Şimdi de Diyarbakırdan adayım. Bugün yıllarca birlikte çalıştığımız, her insan hakkı ihlaline birlikte karşı çıktığımız, siyasetten önce de arkadaşım olan Kaftancıoğlu bizlere destek olmaya geldi. İnşallah kimseyi mahcup etmeden Diyarbakırda partimizin temsilini sağlayacağız dedi.

Ana Sayfaya Git