Kaftancıoğlu, Tahir Elçi'yi andı: Faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır ziyaretine öldürülen baro başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladı.

Kaftancıoğlu, Tahir Elçi'yi andı: Faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve Diyarbakır Milletvekili adayları ile 28 Kasım 2015’te Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı.

'ÖZGÜRLÜK ARAYIŞINI ONLAR GİBİ SÜRDÜRECEĞİMİZİN SÖZÜNÜ VERELİM'

Elçi'nin katledildiği yere karanfil bırakarak Diyarbakır programına başlayan Kaftancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Başta Tahir Elçi özelinde bh topraklarda faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri saygıyla analım. Adalet, eşitlik, özgürlük arayışını onlar gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim" dedi.

'AYRIŞTIRAN BİR KÖTÜLÜK TARAFINDAN YÖNETİLİYORUZ'

"Türkiye’de hep birlikte özgürlük, eşitlik içinde yaşama imkanı varken kendi oturdukları koltukları çürütmek için insanları kutuplaştıran, cezalandıran, ayrıştıran bir kötülük tarafından yönetiliyoruz" diyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 81 ilinde insanlar, 'Kimliklerimiz, yaşam tarzlarımız, inançlarımız farklı da olsa kardeşçe yaşamak istiyoruz' diyor ve iktidarın kutuplaştırmalarına izin vermiyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler sadece iktidar değişikliği seçimi değil, güzel ülkemizin gelecek yüzyılının yeniden sağlam temellerle inşa edileceği seçim olacak."

Kaftancıoğlu önümüzdeki seçimleri 'akıl, adalet, ve ahlaktan yana olanlar' ile 'aklından kötülüğü çıkarmayanlar' arasında geçeceğini söyledi.

TANRIKULU: DİYARBAKIR'DA PARTİMİZİN TEMSİLİNİ SAĞLAYACAĞIZ

CHP İstanbul Milletvekili ve Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu da burada yaptığı konuşmada, "Yıllarca İstanbul milletvekiliydim ama hem Diyarbakır'ı hem İstanbul'u hem Türkiye’yi temsil ettim. Şimdi de Diyarbakır'dan adayım. Bugün yıllarca birlikte çalıştığımız, her insan hakkı ihlaline birlikte karşı çıktığımız, siyasetten önce de arkadaşım olan Kaftancıoğlu bizlere destek olmaya geldi. İnşallah kimseyi mahcup etmeden Diyarbakır'da partimizin temsilini sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz