Kamışlo Bulvarı’na asfalt seriliyor

Havaalanı protokol yolu olan Kamışlo Bulvarı’nda asfalt çalışmalarına başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Karayolu’nu Diclekent Bulvarı’na bağlayan Mezopotamya Bulvarı’nda ise temel çalışmasına devam ediyor.

Haberler 11.07.2017 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezinde 2017 yl içinde 500 bin ton scak asfalt serme, krsal ilçelerde ise bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama yapma hedefiyle sezonu açan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, kent genelinde bozuk ve ypranan bulvar, cadde ve sokaklarda scak asfalt çalmas devam ediyor. Asfalt çalmalarn Balar ilçesinde sürdüren ekipler, 50 metre geniliindeki Kamlo Bulvarnn (protokol yolu) bin 800 metrelik ksmnda temel (plent-miks temel-PMT) çalmalar tamamladktan sonra 8 cm kalnlnda bitümlü temel malzeme sermeye balad. Bu çalmann ardndan bulvara, 6 cm kalnlnda binder tabakas, 4 cm kalnlnda anma tabakas asfalt dökülecek. Bulvarn bin 800 metrelik ksmna toplam 18 cm kalnlnda 14 bin ton scak asfalt serilecek. Bu çalma tamamlandktan sonra bu kez bulvarn geri kalan bin 800 metresi düzenlenecek.

Mezopotamya Bulvarnda temel çalmas yaplyor

Büyükehir Belediyesi ekipleri, Kamlo Bulvarnn yan sra anlurfa Karayolunun Otogar Kava ile Diclekent Bulvarn birbirine balayan Mezopotamya Bulvarnda da çalmalarn sürdürüyor. Bulvarda alt yap çalmalarn tamamlayan ekipler, 50 metre geniliindeki 5.5 kilometrelik bulvarda 20 cm kalnlnda plent-miks temel (PMT) çalmas yürütüyor. Bulvarda ilk etapta anlurfa Karayolunu Frat Bulvarna balayan ksmda temel ve asfalt çalmalar tamamlanacak, ardndan bulvarn Diclekent Bulvarna balanan ksmnda çalmalar yürütülecek.

Büyükehir Belediyesinin, asfalt, yol yapm, bakm ve onarm çalmalar kent genelinde devam ediyor.

Ana Sayfaya Git