Kar şehri felç etti

Sabah saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle yolların kapanmaması ve buzlanmanın önüne geçmek için çalışmaları kimi yerde yetersiz kaldı.

Haberler 20.01.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou bölgesini etkili altna alan kar ya yaamn her alann olumsuz yönde etkilerken, hava ve kara ulamn da, durma noktasna getirdi. Önceki gün sabah itibarin, Diyarbakrda etkili olan kar temizleme çalmalar yürütülürken, yaanan aksamalar yüzünden vatandalar zor anlar yaad.

DYARBAKIR FELç ETT

Diyarbakr ve ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya balayan kar ya, yaam olumsuz etkiledi. Beyaz örtüyle kaplanan kentte, sürücüler kar nedeniyle kayganlaan yolda, hzlarn yavalatarak ilerlemek zorunda kalrken, bir çok yerde maddi trafik kazalar meydana geldi. Kent esnaf, i yerinin önünde biriken karlar temizlerken, belediye ekipleri de tuzlama ve kar küreme çalmas gerçekletirdi.

HAVA ULAIMINI ETKLED

Dün karlkl yaplmas beklenen Türk Hava Yollar, SunExpress, Pegasus ve Anadolujet firmalarnn Diyarbakr-stanbul, Diyarbakr-Ankara, Diyarbakr-zmir, Diyarbakr-Antalya uçak seferleri kar nedeniyle gerçekletirilemedi. Kentte kar kalnl yer yer 10 santimetreye ulat.

METOROLOJ UYARIDA BULUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüü 15. Bölge Müdürlüü Diyarbakr Bölge Tahmin ve Uyar Merkezi, meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olay, tipi eklinde kar ya ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar vatandalar uyard.

Etkisini sürdüren kar ya nedeniyle, yollarn kapanmamas için karla mücadele ekiplerinin çalmalar sürüyor. Büyükehir Belediyesinden dün sosyal medya hesabndan yaplan paylamda, Kar yasa da mücadele etsek. 17 ilçede, 142 personel ve 49 i makinesiyle biz hazrz ifadeleri kullanlmt

KENT MERKEZNDEK çALIMALAR

Büyükehir ve ilçe belediyeleri etkili olan kar nedeniyle yollarn kapanmamas ve buzlanmann önüne geçmek için çalmalarn aralksz sürdürüyor.

Büyükehir Belediyesi, kent genelinde sabaha kar etkili olan kar yann ardndan Kulp, çüngü, Ergani, Hani, Dicle, Hazro ve Lice ilçelerinde yollarn açk kalmas için çalma balatt.

Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, gelen ihbarlar deerlendirerek gece saatlerinden itibaren ilçe ve mahallelerde yollarn ulama kapanmamas için çalmalarn sürdürüyor.

Büyükehir Belediyesi, bata salk hizmetleri olmak üzere vatandalarn maduriyet yaamamas için 50 personel ve 18 araç ile kent genelinde çalma yürütüyor.

Ekipler, trafik ve yaya güvenlii için gece olas buzlanmalara kar kentteki tüm ana arter ve kaldrmlarda tuzlama çalmas yapyor.

Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, olumsuz durumlarla karlaan vatandalardan Alo 153 hattn aramalar ya da 0501 121 21 21 WhatsApp hattna durumu bildirmeleri istendi.

Açklamada, ayrca evsiz ve barnma sorunu yaayan vatandalarn Büyükehir Belediyesi misafirhanesine bavurarak konaklayabilecekleri belirtildi.

YENEHR BELEDYES 42 MAHALLEDE çALIMA YÜRÜTÜYOR

Yeniehir Belediyesine bal ekipler merkezi ve krsal 42 mahalle ile caddelerde vatandalarn madur olmamas için kar temizleme ile yol açma çalmasnn dün geceden bu yana aralksz sürdürüyor.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, belediye ekiplerinin tüm ekipmanlar ile vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas için 24 saat esasyla hizmette olduunu belirterek, ekiplerin sahada hazr durumda olmaya devam edeceini söyledi.

BALAR LçE MERKEZNDE 9 KAR KÜREME ARACI HZMET VERYOR

Balar Belediyesi, kar yann yaam olumsuz ekilememesi için merkezde ve krsalda önlemler alarak ulamn aksamasnn önüne geçti.

Belediye ekipleri Karacada bölgesinde yer alan krsal yerleim yerlerinde de yollarn kapanmamas için tedbir ald.

çiftlik, Aaçgeçit ve Bat çanakç mahalleleri ve bal mezralarda gerçekletirilen çalmalarla ksa süreliine kapanan yollar yeniden ulama açld.

Vatandalarn maduriyet yaamamas için gerekli tüm önlemleri aldklarn belirten Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ekiplerin sahada hazr durumda olmaya devam edeceini söyledi.

Kayapnar Belediyesi, karla mücadele ekipleri de yaam olumsuz ekilememesi için merkez ve krsalda önlemler alarak ulamn aksamas için çalmalarna aralksz devam ediyor.

Belediyenin sosyal medya hesabndan Tüm imkanlarmzla sahadayz, içiniz rahat olsun. mesaj paylald.

KULPTA KAR TEMZL

Esnaf i yerinin sürücüler de araçlarn üzerinde biriken kar temizledi. Esnaf Erdal Aydodu, kar yann devam etmesini beklediklerini ifade ederek, nallah kar devam eder de kuraklktan kurtuluruz. dedi. Öte yandan ilçede buzlanmaya kar sürücülere dikkatli olmalar uyarsnda bulunuluyor.

BELEDYE EKPLERNCE DE YOLLAR TEMZLENYOR.

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Gözlet, kar yann balamasyla karla mücadele ekiplerini ilçenin yüksek kesimlerindeki krsal mahallelere yönlendirdiklerini belirterek, yolu kapal olan mahallelerde çalmalarn tüm hzyla devam ettiini söyledi. Gözlet, muhtarlarla iletiim halinde, karla mücadele çalmalarn en ksa sürede tamamlayarak, kapanan yollarn ulama açlacan kaydetti.

GÜNEYDOU BÖLGESNDEK LLER

Öte yandan, Güneydou illerinde de kar ya yaam olumsuz etkiledi.

Bingölde, 4 gündür etkili olan kar ya dolaysyla 281 köy yoluna ulam salanamyor. Köy yollarnn ulama açlmas amacyla l Özel daresi ekiplerince balatlan çalmalar sürüyor.

Bingölün Karlova ilçesinde de aralksz devam eden youn kar ya etkisini sürdürüyor. Kar kalnl yüksek kesimlerde bir metreyi geçerken, ilçe merkezinde 70 santimetreye ulat.

Zaman zaman yerini tipiye brakan kar ya, yollarn ulama kapanmasna neden oldu. Belediye ile lçe Özel dare ekipleri tarafndan ulama açlan yollar, saatler sonra yeniden ulama kapanyor.

Karayollar ekipleri, Erzurum Bingöl kara yolunun ulama kapanmamas için youn çaba sarf ediyor.

MARDNDE YOLLAR KAPANDI

Kar ya dolaysyla Mardin Diyarbakr kara yolu, ulama kapand. Kara yollar ekiplerince yolun ulama açlmas için balatlan çalma sürüyor.

Mardinde kar ya nedeniyle yaklak 30 köy yoluna ulam salanamyor. Yollarn ulama açlmas için ekiplerin çalmas devam ediyor.

BATMAN-SASON ARASINDAK YOL

Batmann Sason ilçesinde yalardan dolay büyük bir kaya parçasnn kaymas sonucu kapanan Derince köyü grup yolunun ulama açlmas için ekipler çalma balatt.

Sason Köylere Hizmet Götürme Birlii antiye efi Salih Yldz, ekiplerle hemen müdahale ederek yolu ulama açtklarn bildirdi.

VAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Vanda sabah balayan kar ya cadde ve sokaklar beyaza bürüdü.

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, olumsuz hava koullarndan dolay Bahçesarayda 70, çatakta 126, Bakalede 13, çaldranda 94, Ercite 2, Gürpnarda 38 ve Muradiye ilçesinde 60 yerleim birimine ulam salanamyor.

Karla mücadele ekipleri, kapanan 403 mahalle yolunun açlmas için çalmalarn sürdürüyor.

lçe belediyeleri de etkili olan yan ardndan yol ve kaldrmlarda kar temizleme ve tuzlama çalmas yapyor.

MUTA 352 KÖY YOLU

Mu l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, kar nedeniyle kent genelinde 352 köy yolunun kapandn söyledi.

Yentür, ekiplerin köy yollarn açmak için youn çalma yürüttüünü belirtti.

Dün gece etkisini artran kar hayat olumsuz etkiledi. Vatandalar evlerinin, i yerlerinin ve kara gömülen araçlarnn çevresini temizledi.

Belediye ekipleri cadde ve kaldrmlarda kar küreme ve tuzlama çalmas yapt.

- Hakkari felç olmu durumda

Hakkaride üç gündür etkili olan kar, yaam olumsuz etkiledi.

Valilikten alnan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 95 köy 199 mezra yolu ulama kapand.

l Özel daresi karla mücadele ekipleri söz konusu yollarn açlmas ve vatandalarn sorunsuz ulam salamalar için çalma baatt.

Belediye ekipleri de kent merkezindeki yol ve kaldrmlarda kar temizleme ve tuzlama çalmas yapt.

Kar kalnlnn kent merkezinde 30 santimetreye ulat kente zaman zaman tipiye dönüen kar sürücülere zor anlar yaatt.

Baz esnaf ve vatandalar evleri ile i yerlerini önünde biriken kar temizledi.

BTLSTEK çALIMALAR

Bitlis l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle 290 köy yolunun kapandn belirtti.

Kar nedeniyle beyaza bürünen kentte, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Ana Sayfaya Git