Kar ve fırtına

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde dün yoğun kar yağışı ve fırtına yaşandı. Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır'da öğleden sonra başlayan kar yağışı kuvvetli ve yer yer yoğun olması neoeniyle buzlanma, don ve çığ olayları ile ulaşımda aksamda yaşanan aksamalara karşı, tedbirli olunması istendi.

Haberler 17.02.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Anadoluda iddetini artracak rüzgarn perembe güne kadar baz kesimlerde frtna ve yer yer kuvvetli frtna eklinde esecei tahmin edilirken, yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas uyarlar yapld.

HABER MERKEZ

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin baz kesimlerinde yaanan youn kar ya ve frtna nedeniyle yetkililer ile vatandalarn dikkatli ve tedbirli olmalar konusunda uyarlarn yeniledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Mu, Bitlis ve Hakkari çevreleri, Vann güneyi (Bahçesaray, Geva, çatak, Gürpnar, Bakale), rnak (Kent merkezi, Uludere ve Beytüebap ilçeleri), Siirtin dousu (Pervari, irvan, Baykan) ile Diyarbakrn kuzeydousunda (Kulp, Lice) dün öleden sonra balayan kar ya kuvvetli ve yer yer youn olduu bildirildi.

Ya nedeniyle genellikle 15-30 santimetre, yüksek kesimlerde ve Hakkari çevrelerinde 25-75 santimetre yeni kar örtüsü olumas beklenirken, meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylar, dik yamaçlarda ç olumas ile ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas yönündeki uyary yeniledi.

DOU ANADOLU çN FIRTINA UYARISI

Öte yandan, Dou Anadoluda halen güneyli yönlerden kuvvetli esen rüzgarn iddetini artrarak, bugün sabah saatlerine kadar Erzincan ve Bingöl, bugün akam saatlerine kadar Erzurum, Ar, Kars, Van ve Mu, perembe günü öle saatlerine kadar Hakkari çevrelerinde yerel olarak frtna (62-74 kilometre/saat) ve yükseklerde kuvvetli frtna (75-88 kilometre/saat) eklinde görülecei tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek çat uçmas, aaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gaz zehirlenmesi, dik yamaçlarda ç oluumu ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git