Kar yağışı etkili oldu

Sabah saatlerinden itibaren Çınar ilçesi başta olmak üzere Diyarbakır'ın yüksek kesimlerinde başlayan kar nedeniyle kırsal mahallelerdeki okullar tatil edildi.

Haberler 26.03.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak son 20-25 sene içerisinde mart aynda youn kar ya göremediklerini ifade eden Diyarbakrllar, yllardan sonra tekrardan ayn atmosferi yaama frsat buldu.

Hava scaklnn 3 derece olarak ölçüldüü Diyarbakr için Meteoroloji; Bölge genelinde havann parçal ve çok bulutlu, aralkl yamur ve saanak, kuzey ve dou kesimlerinin yüksekleri karla kark yamur ve kar yal geçeceini, gece ve sabah saatlerinde kuzeydousunda buzlanma ve don olay beklendiini belirtti. Yal havann pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

KARACADA BÖLGES

Diyarbakrn merkez Balar ilçesine bal krsal mahallelerde etkili olan kar ya nedeniyle kapanan yollar Balar Belediyesi ekiplerince açlrken, Alatosun Bölgesinde mahsur kalan araçlar kurtarld.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yana kar daha önce tedbir alan belediye ekipleri, yala beraber bölgeye hareket etti.

Yatan dolay kapanan yollar kar küreme araçlaryla ulama açan belediye ekipleri, mahsur kalan araçlar içerisinde bulunan vatandalarla beraber kurtard.

Bölgede youn çalma yürüten ekipler, devam eden kar yana kar birçok yerleim yerinde çalmalarn sürdürüyor.

Vatandalarn madur olmasnn önüne geçtiklerini belirten Beyolu, Ekiplerimiz zamannda sahaya çkt ve tedbir ald. Ulamn aksamasn önleyerek mahsur kalan araçlar ekiplerimizin çalmalaryla kurtarld. Bölgede halen youn ya devam ediyor. Ekiplerimiz bölgede çalmalarn sürdürerek vatandalarmzn madur olmasn önlemek için çalmalarn sürdürecek. diye konutu.

DYARBAKIR- SVEREK KARAYOLU

anlurfa-Diyarbakr kara yolunun Siverek ilçesi kesiminde etkili olan kar, ulamda aksamalara neden oluyor.

Sabah saatlerinden itibaren balayan kar ya nedeniyle anlurfa-Diyarbakr yolunda ulamda ksa süreli aksaklklar yaand.

Kar nedeniyle kapanan yol, Karayollar ve Viranehir Belediyesi ekiplerince ulama açlarak, yolda kalan araçlar kurtarld. Ekiplerin yol açma ve tuzlama çalmalar devam ediyor.

Öte yandan, Karacada Kayak Merkezinde kar kalnlnn yer yer 50 santimetreyi bulduu örenildi.

Ana Sayfaya Git