Kar yağışı etkili oldu

Sabah saatlerinden itibaren Çınar ilçesi başta olmak üzere Diyarbakır'ın yüksek kesimlerinde başlayan kar nedeniyle kırsal mahallelerdeki okullar tatil edildi.

Kar yağışı etkili oldu

Yaklaşık son 20-25 sene içerisinde mart ayında yoğun kar yağışı göremediklerini ifade eden Diyarbakırlılar, yıllardan sonra tekrardan aynı atmosferi yaşama fırsatı buldu.

Hava sıcaklığının 3 derece olarak ölçüldüğü Diyarbakır için Meteoroloji; Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğini, gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğini belirtti. Yağışlı havanın pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor. 

KARACADAĞ BÖLGESİ

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal mahallelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollar Bağlar Belediyesi ekiplerince açılırken, Alatosun Bölgesinde mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışına karşı daha önce tedbir alan belediye ekipleri, yağışla beraber bölgeye hareket etti.

Yağıştan dolayı kapanan yolları kar küreme araçlarıyla ulaşıma açan belediye ekipleri, mahsur kalan araçları içerisinde bulunan vatandaşlarla beraber kurtardı.

Bölgede yoğun çalışma yürüten ekipler, devam eden kar yağışına karşı birçok yerleşim yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların mağdur olmasının önüne geçtiklerini belirten Beyoğlu, "Ekiplerimiz zamanında sahaya çıktı ve tedbir aldı. Ulaşımın aksamasını önleyerek mahsur kalan araçlar ekiplerimizin çalışmalarıyla kurtarıldı. Bölgede halen yoğun yağış devam ediyor. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürerek vatandaşlarımızın mağdur olmasını önlemek için çalışmalarını sürdürecek." diye konuştu.

DİYARBAKIR- SİVEREK KARAYOLU

Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunun Siverek ilçesi kesiminde etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda ulaşımda kısa süreli aksaklıklar yaşandı.

Kar nedeniyle kapanan yol, Karayolları ve Viranşehir Belediyesi ekiplerince ulaşıma açılarak, yolda kalan araçlar kurtarıldı. Ekiplerin yol açma ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, Karacadağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının yer yer 50 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz