Karaloğlu; tarihi mekanlar takipte

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yapılarının son durumunu yerinde görmek, olası restorasyon ve onarım çalışmaları için proje hazırlamaya yönelik, denetimlerini sürdürüyor.

Haberler 11.08.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Münir Karalolu, Sur ilçesi çkale yerlekesi içerisinde yer alan Saint George Kilisesi ve eski cezaevi binasnda faaliyet gösteren Diyarbakr Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüünde incelemelerde bulundu.

TEK TEK NCELED

19. yüzylda cezaevi olarak ina edilen binada çalmalarna devam eden ve arkeolojik, etnografik eserler ile sikkelerin muhafaza edildii müdürlüü ziyaretinde Vali Karalolu, yetkililerden eserler ve sikkeler hakknda yapld dönem ve yapmlarnda kullanlan malzemelere yönelik tek tek bilgi ald.

Birçok eserin yer ald müdürlükte depolanan eserlerin sergilenmesi gerektiini söyleyen Vali Karalolu, eserlerin valilik yerlekesinde sergilenmesine yönelik çalma yaplmasn istedi.

Özellikle sikkelerin üzerinde duran Vali Karalolu, imitasyon ve sahte sikkeler konusunda alnan önlemler ile Diyarbakrda devam eden arkeolojik çalmalar hakknda yetkililerle istiarelerde bulundu.

TARH KLSEY ZYARET ETT

Vali Karalolu, Laboratuvar Müdürlüünün ardndan Kara Papaz Kilisesi olarak da bilinen Saint George Kilisesini ziyaret etti. Yetkililerden tarihi kilise hakknda bilgi alan Vali Karalolu, yapnn korunmasna yönelik olarak yetkililerle istiarede bulundu.

Ana Sayfaya Git