Görüş Bildir

Karaloğlu; tarihi mekanlar takipte

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yapılarının son durumunu yerinde görmek, olası restorasyon ve onarım çalışmaları için proje hazırlamaya yönelik, denetimlerini sürdürüyor.

Karaloğlu; tarihi mekanlar takipte

İl Valisi Münir Karaloğlu, Sur ilçesi İçkale yerleşkesi içerisinde yer alan Saint George Kilisesi ve eski cezaevi binasında faaliyet gösteren Diyarbakır Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

TEK TEK İNCELEDİ

19. yüzyılda cezaevi olarak inşa edilen binada çalışmalarına devam eden ve arkeolojik, etnografik eserler ile sikkelerin muhafaza edildiği müdürlüğü ziyaretinde Vali Karaloğlu, yetkililerden eserler ve sikkeler hakkında yapıldığı dönem ve yapımlarında kullanılan malzemelere yönelik tek tek bilgi aldı.

Birçok eserin yer aldığı müdürlükte depolanan eserlerin sergilenmesi gerektiğini söyleyen Vali Karaloğlu, eserlerin valilik yerleşkesinde sergilenmesine yönelik çalışma yapılmasını istedi.

Özellikle sikkelerin üzerinde duran Vali Karaloğlu, imitasyon ve sahte sikkeler konusunda alınan önlemler ile Diyarbakır’da devam eden arkeolojik çalışmalar hakkında yetkililerle istişarelerde bulundu.

TARİHİ KİLİSEYİ ZİYARET ETTİ

Vali Karaloğlu, Laboratuvar Müdürlüğünün ardından Kara Papaz Kilisesi olarak da bilinen Saint George Kilisesini ziyaret etti. Yetkililerden tarihi kilise hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, yapının korunmasına yönelik olarak yetkililerle istişarede bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi