Karanlık bir propaganda

"Kürtçe mevlidin kesildiği" iddiasına köy ahalisinden ve Sur Kaymakamlığından yalanlama geldi. İddia "bir kara propagandadır" denilirken; "Zira taziyeevinin açık olmadığı, taziye kurulmadığı, mevlit okutulmadığı da bütün şahitlerin şahitliğiyle sabittir"

Haberler 10.08.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur Kaymakaml, bir mahallede imamn, taziyede Kürtçe mevlit okunduu için jandarma tarafndan uyarldna yönelik iddiay yalanlad. Köy ahalisi, muhtar ve köyün imam da, iddialara tepki koyarak, külliyen yalan dedi.

Kaymakamlktan yaplan açklamada, bir haber sitesinde Sur ilçesi Sat Mahallesinde, mahalle imamnn taziyede Kürtçe mevlit okuduu için jandarma tarafndan uyarld, mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasn istedii haberinin yer ald belirtildi. ddialarn aslsz ve yalan olduu belirtilen açklamada, böyle bir olayn gerçeklemedii bildirildi.

KÜRTçE MEVLDN OKUNMASI

Kürtçe mevlidin okunmasnn önünde hiçbir engel bulunmadna iaret edilen açklamada, u ifadelere yer verildi: Yaplan aratrmada, taziye sahipleri, mahalle imam, muhtar ve sakinleri, hiçbir ekilde böyle bir hadise yaanmadn teyit etmilerdir. ddia kurgulanm bir kara propagandadr. Zira taziyeevinin açk olmad, taziye kurulmad, mevlit okutulmad da bütün ahitlerin ahitliiyle sabittir. Düzmece iddiayla ilgili haberde kullanlan fotoraflar dahi Sat köyüne ve Sur ilçesi jandarma araçlarna ait deildir. Vatandalarmzn huzurunu bozmak, ilçemizi, ehrimizi ve kardeliimizi karalamak üzere ortaya atlan iddia ve iddia sahiplerini iddetle knyoruz.

KÖY SAKNLER DE TEPKL

Sat Mahallesi sakinleri, bir haber sitesinde Sur ilçesi Sat Mahallesinde, mahalle imamnn taziyede Kürtçe mevlit okuduu için jandarma tarafndan uyarld, mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasn istedii haberine ilikin açklama yapt.

Muhtar Metin Aslan, iddialarn gerçei yanstmadn söyledi. Yalan haberdir. Ne askeriye buraya gelmi ne mevlit okunmu ne de taziyeevi açktr. diyen Aslan, pandemi nedeniyle 8 aydan bu yana taziyeevinin açlmadn belirtti.

Aslan, Amcam dün vefat etti. Dünden beri evde oturuyoruz. Herhangi bir taziye yok. ftira bir haber. Bunu kabul etmiyoruz. Yanl bilgi ve beyanda bulunuyorlar. dedi.

KÖY MAMI TEHDT ALMI DELM

mam Cumali Kaçar da 5 senelik görevim süresince herhangi bir tehdit olmamtr. diye konutu. Mahallede sadece defin ilemlerini yaptklarn dile getiren Kaçar, Taziye olmad için bütün aile de evlerine dald. ddialar yalandr. 8 aydr köyümüzde ne bir taziye oldu ne bir mevlit okundu ne de jandarma geldi. Böyle aslsz bir iftirayla milleti birbirine kar kötü duruma sokmak istiyorlar. ifadelerini kulland.

DDALAR TAMAMEN FTRADIR

Sat Mahallesinde yaayan vatandalardan Emin Aslan ise yaplan haberin doru olmadn ifade ederek, haberde yaynlanan fotorafn da köylerine ait olmadn savundu.

Aslan, öyle konutu: Bu iddia yalan ve iftiradr. Jandarma ile iç içeyiz. Kesinlikle bugüne kadar jandarmadan böyle bir baskn yaplmam. Köyümüzde 8 aydan beri taziye de olmam mevlit de okunmamtr.

HDPL VEKLLERN PAYLAIMI

Söz konusu iddialar paylaan HDP stanbul Milletvekili Hüda Kaya, sosyal paylam sitesi Twitterdaki ahsi hesabndan açklamada bulundu. Kaya; Kürtçe mevlidin engellenmesiyle ilgili ajansn haberi güncellenmitir. Bahsedilen olay bugün yaanan taziyede deil daha önce gerçeklemitir... iddiasnda bulundu.

HÜDA KAYA YALAN HABER ÜZERNDEN YAPTII PAYLAIMI SLMED

Hüda Kaya, iddialar paylarken, Her dil bir ayettir, bir hakikattir! Siz varla, insanla, hakikate, yaama, sevgiye, ayetlere dümansnz AK Parti. Sizleri kendi nefretiniz bitirecek! Diller, düünceler mutlaka özgürleecek, sizler istemeseniz de... iddiasnda bulunmutu. Kayann, söz konusu paylamnn gerçei yanstmad belgelenmesine ramen tweetini silmemesi dikkat çekti.

KURT: ANNEMN AMCASI VEFAT ETT, HABER UYDURMA

AK Parti Eski Diyarbakr Milletvekili Abdurrahman Kurtta paylamda bulundu. Haberi yalanlayan Kurt, annesinin amcasnn vefat ettiini belirterek; Köy benim, taziye benim, haber uzayllarn: Taziye gerçek, haber uydurma.. Annemin amcas vefat etti dedi.

HERKES AKIN.. BZMKLER DE AKIN

Abdurrahman Kurt; unlar söyledi: (...) Annemin amcasvefat etti. Jandarma binba bizimkileri aram, Yav ne zaman böyle bir ey oldu demi.Bizimkiler de; Bizim haberimiz yok demi. Jandarma binba basal dileyip kapatm. Sur Kaymakam da aram ve basal dilemi. Herkes akn..

ALLAH DORULUKTAN AYIRMASIN

Korona dolaysyla taziye yasa var. Tüm taziye dilekleri için teekkürler.. Cümlemizin ölmülerine ve bizlere de hatta Allah rahmet göstersin. Dorudan, doruluktan ayrmasn. Merhameti yüreimizin hakimi klsn, adaleti rehberimiz, basireti becerimiz, muvaffakiyeti neticemiz klsn..

KAPLAN DA DDALARA ORTAK OLDU

HDP Eski rnak Milletvekili Hasip Kaplan da; Mezopotamya Ajansnn yalan olduu belgelenen haberi üzerinden paylamda bulundu ve Eyyy Müslüman geçinen iktidar.. Eyyy Ayasofyada namaz klanlar.. Jandarmann Kürtçe Mevlit Yasa, Dinsizlik mi? Densizlik mi? iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git