Kardeş bunu yaparsa!

Avukatı olan ağabeyi hem dosyayı takip etmedi, hem de icra gönderdi.

Haberler 20.12.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda görevli Doktor Metin Er, kendi boanma davas için avukat aabeyi ile 40 bin liraya anlat. Avukat aabey, hem dosyay takip etmedi hem de kardeine icra gönderdi.

Diyarbakrda görevli Uzman Doktor Metin Erin boanma davasnda bana gelmeyen kalmad. Doktor Metin Er, avukat olarak kendisine aabeyi M.E.yi tuttu ve aabeyi ile 40 bin liraya anlat. Ancak aradan bir yl geçti dava görülmedi. Aabeyinin aslnda dosya ile ilgili hiçbir ey yapmadn örendi. Madur olan doktor, bunun üzerine aabeyi olan avukatn azletti. Bir süre sonra aabey, parasn alamadn iddia ederek kardeine icra gönderdi.

Maandan kesinti olunca durumu fark eden doktor Er, ne yapacan ard. Geçen Eylül ayndaki durumada kesin boanacam gözüyle bakan Doktor Er mahkemede ei boanmak istemeyince bir ok daha yaad. Polis olan ei mahkemede Ben kocam seviyorum, boanmak istemiyorum deyince dava reddedildi. Tekrar dava açmak için aradan 3 yl geçmesi gerektiini örenen doktor Metin Er, Hem maddi hem manevi olarak çok yprandm. nsann kardei bunu yapar m ? Normalde avukatlk ücreti olarak 10 bin liraym, ben 40 bin liraya anlatm. Ancak kendi aabeyim beni madur edip, icra gönderdi dedi.

Doktor Metin Er, 2013 ylnda evlendii polis memuru ei F.E. ile iki yl önce iddetli geçimsizlik nedeniyle boanma karar ald. Diyarbakrda aile mahkemesine boanma davas için bavuru yapan Er, stanbulda avukat olan aabeyi M.E.ye dosyasn verdi. Normalde 10 bin lira olan avukatlk ücreti yerine aabeyi yeni büro açt için ona destek olmak amacyla 40 bin lira avukatlk ücreti konusunda aabeyi ile anlat. Dr. Metin Er, aradan yaklak bir yl geçmesine ramen dava görülmeyince mahkeme kalemine gitti.



Burada dava dosyasnda aabeyine verdii vekletnamenin dnda baka bir belge ve bilgi olmadn gördü. Yaklak bir ylda aabeyinin hiçbir ey yapmadn örenince onu azletti ve baka bir avukat tuttu. Duruma gününü beklemeye balayan doktor geçtiimiz Nisan aynda bir ok daha yaad. Azlettii aabeyi M.E. 38 bin liralk avukatlk ücreti almadn öne sürerek icra gönderdi. Samsundaki adresine gönderilen icradan bilgisi olmayan Er, maa kesintisi olunca bunu fark etti.

MAHKEME BOANMA TALEBN REDDETT

Bir yl akn süreden sonra açt davann ilk durumasn görülecei Eylül ayn bekleyen doktor Metin Er, mahkemede de ok yaad. Kesin boanaca umuduyla ilk durumasna çkan Metin Erin, ayr yaad ei F.E., mahkemede ben kocam seviyorum, boanmak istemiyorum dedi. Mahkeme de, dosyada boanmaya ilikin delil olmadn belirterek, davay esastan reddedip Er çiftini boamad.

3 YILDAN ÖNCE DAVA AçAMIYORUM

Kadn Doum Uzman Dr. Metin Er, hem maddi hem manevi olarak ailesi tarafndan ypratldn belirterek, Yaadm tüm olumsuz süreçlerin yan sra yaklak 2 yldr ayr yaadmz eim de mahkemede boanmak istemediini söyleyince aile hkimi bizi boamad ve davay reddetti. Yasaya göre, dava reddedildiinde yeniden dava açmak için 3 yl daha beklemek zorundaymm ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git