Karla mücadele

Diyarbakır'ın ilçelerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime bir gün ara verdi.

Haberler 23.12.2021 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakrn yüksek kesimlerindeki kar yann ardndan yürütülen çalmalarla 14 mahallede toplam 244 kilometre yolun kar nedeniyle ulama kapanmasnnn engellendii bildirildi.

KARLA MÜCADELE

Kent merkezine mevsimin ilk karnn yamasnn ardndan vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas için ilçelerde balatlan karla mücadele çalmalar devam ediyor.

DYARBAKIR LCELER

Kulp, Lice, Hani ve Silvanda etkili olan kar yann ardndan harekete geçen Karla Mücadele ekipleri, 244 kilometre yol anda yaplan çalmalarda kapanan yollar yeniden ulama açt.

Vatandalarn bata salk hizmetleri ile ilgili olmak üzere maduriyet yaamamas için 9 i makinas, 21 personelle yaplan karla mücadele çalmalar özellikle kentin yüksek kesimlerinde aralksz devam ediyor.

KAR KULPTA ETKL OLDU

Kulpta kar etkili oldu

Kar ya ilçenin yüksek kesimlerinde yer yer 30 ila 40 santimetreye ulat. lçe merkezinde kar yana hazrlksz yakalanan sürücüler trafikte güçlükle ilerlerken Kulp lçe Milli Eitim Müdürlüünde eitime ara verildi.

ETME ARA VERLD

lçe Milli Eitim Müdürü Fatih Kaya yapt yazl açklamada, yaanan ar k koullarnn olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaanmas muhtemel olumsuzluklarn önüne geçilebilmesi amacyla bugün Hfzsshha Kurulu kararyla Kulp ilçesi merkezi ve krsalndaki mahallelerde eitim verilen ilk ve orta dereceli tüm okullarda eitime bir gün ara verildiini belirtti.

lçede belediye ekiplerince de kar temizleme çalmalar sürerken, vatandalar evlerinin esnaf da i yerinin önünde biriken karlar temizledi.

Ana Sayfaya Git