Karla mücadele

Diyarbakır'ın ilçelerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime bir gün ara verdi.

Karla mücadele

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’ın yüksek kesimlerindeki kar yağışının ardından yürütülen çalışmalarla 14 mahallede toplam 244 kilometre yolun kar nedeniyle ulaşıma kapanmasınının engellendiği bildirildi.

KARLA MÜCADELE

Kent merkezine mevsimin ilk karının yağmasının ardından vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilçelerde başlatılan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

DİYARBAKIR İLCELERİ

Kulp, Lice, Hani ve Silvan'da etkili olan kar yağışının ardından harekete geçen Karla Mücadele ekipleri, 244 kilometre yol ağında yapılan çalışmalarda kapanan yollar yeniden ulaşıma açtı.

Vatandaşların başta sağlık hizmetleri ile ilgili olmak üzere mağduriyet yaşamaması için 9 iş makinası, 21 personelle  yapılan karla mücadele çalışmaları özellikle kentin yüksek kesimlerinde aralıksız devam ediyor.

KAR KULPTA ETKİLİ OLDU

Kulp'ta kar etkili oldu

Kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde yer yer 30 ila 40 santimetreye ulaştı. İlçe merkezinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler trafikte güçlükle ilerlerken Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde eğitime ara verildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla bugün Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kulp ilçesi merkezi ve kırsalındaki mahallelerde eğitim verilen ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

İlçede belediye ekiplerince de kar temizleme çalışmaları sürerken, vatandaşlar evlerinin esnaf da iş yerinin önünde biriken karları temizledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz