Karpuz hasadı

Türkiye'nin en iyi karpuzunun yetiştirildiği illerden biri olan Diyarbakır'da, kavurucu sıcaklıklarda serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi olan karpuzun hasadı devam ediyor. Yıl boyu emek verip karpuz yetiştiren çiftçiler, emeklerinin karşılığını alabildikleri için Allah'a hamd ediyor.

Haberler 30.07.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çnar ilçesine bal Yaprakba (Bar) Mahallesinde karpuz yetitiren Abdullah Sunyar, elde ettii ürünleri merkezden gelen komisyonculara sattn, bu ylki hasattan memnun olduklarn söyledi.

KARPUZLARIMIZ TAMAMEN DOAL BR EKLDE çIKIYOR

Karpuzu doal olarak yetitirdiklerini belirten Sunyar, Karpuz tohumlarmz 20 Nisanda ektik. Fakat ektikten sonra karpuz tarlasna dolu vurdu. Dolu ile birlikte birçok kök hasar gördü. Bu kadar olumsuzlua ramen çok ükür ki ektiimiz tohumlar yava yava çkmaya balad. Karpuzlarmz tamamen doal bir ekilde çkyor. nann tohumlar ektiim ilk günden buyana sadece 10 torba gübre serpitirmiimiz arazide. Bunun dnda herhangi bir katk maddesi veya ilaç kesinlikle kullanmamm. Rabbimize çok ükür ki hem doludan sonra hem de kendiliinden çok güzel bir ekilde karpuzlarmz çkt. ifadelerini kulland.

KARPUZ HASADI BU YIL BEREKETL GEçYOR

Karpuz hasadnn bu yl bereketli geçtiini belirten Sunyar, Karpuz bereketi bu yol çok güzel bir ekilde oldu. Maallah çok verimli geçiyor. Bir dönüm arazide en az 5 ton karpuz çkabiliyor. Üretici olarak arazide bir dönümünü komisyonculara 3 bin liradan verdik. Kilo olarak da ortalama 600 kurua geliyor. Vatandalara da 2-3 liradan satlyor. Ayrca Diyarbakr karpuzunun tadndan insan doyum olmuyor. Hatta virüs sürecinde vatandalar bizim karpuzu yesinler. çünkü virüsün bile ilac olabilecek vitamine sahiptir. eklinde konutu.

KARPUZDA BU YILK HASAT GAYET VERML

15 Mays tarihinden itibaren tarlalarda çaltn belirten Ramazan Ay ise, unlar söyledi:

Tarm içisiyiz. Mays aynn 15inden bu yana tarlalarda çalyoruz. Karpuzda bu ylki hasat gayet verimlidir. Geçen yla oranla bu yl daha bereketli geçti. Her ne kadar Coronavirus bizi etkilediyse de yine de çok ükür iyi geçirdik. Bu yl güne scakl çok istenilen bir seviyede olmad için karpuzlar bazen pembe bir ekilde çkabiliyor, tam pimeyebiliyor. Fakat tadnda herhangi bir skntya sebep vermiyor bu durum. Tarlada karpuz ortalama bir lira olarak satlyor. Manavlara gidene kadar karpuz fiyat 2 ila 2 buçuk TLyi buluyor. Tabi buda gayet normaldir. çünkü içiliinden tutun nakliye ve genel bakmna kadar birçok emek var burada. Diyarbakr karpuzunun çok güzel bir tad var. Hatta Diyarbakr karpuzu hem boy olarak hem de güzellii ile Adana ve Konya illerindeki karpuzlar bile geçebiliyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git