Katliam Gibi Kaza

Sakarya'ya mevsimlik işçi olarak giden Diyarbakırlı işçilerın içerisinde bulunduğu traktör devrildi. Kazada 7 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi de yaralandı. Katliam gibi kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberler 19.08.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sakaryann Hendek ilçesinde, römorkunda bahçeye giden fndk içilerini tayan traktör, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Kazada Diyarbakrl 7 mevsimlik içi yaamn yitirdi, 9 içi yaraland. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, kazayla ilgili incelemeler balattklarn açklad.

Kaza, saat 07.45 sralarnda, Hendek çamlca Mahallesinde meydana geldi. Diyarbakr ve Mardinden giderek fndk bahçesinde çalan içileri bahçeye götüren sürücüsünün kimlii örenilemeyen 54 VD 057 plakal traktör, kontrolden çkp dere yatana devrildi.

TRAKTÖR DEVRLD

Traktörün römorkunda bulunan içiler etrafa saçld. Kazay görenlerin ihbar üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 112 Acil ekipleri 5i kadn 7 kiinin olay yerinde öldüünü belirledi. Yaralanan 9 kii ise olay yerinde yaplan ilk müdahalenin ardndan hastanelere kaldrld.

ÖLENLERN KMLKLER

KMLKLER BELRLEND

Kazada, 50 yandaki engül Akman, 39 yandaki çiçei çapat, 15 yandaki Bahar çaatay, 38 yandaki Faruk Boz, 54 yandaki Bedran çaatay, 13 yandaki Nildanur Akman ve 18 yandaki Gülistan Boz yaamlarn yitirdi.

Hastanelere kaldrlan 12 yandaki Gizem Boz, 17 yandaki Baver çaatay, 10 yandaki Uur Boz, 15 yandaki Yusuf Akman, 12 yandaki Yusuf çapat, 16 yandaki Mehmet Boz, Songül çapat, 13 yandaki Aleyna Boz ve 17 yandaki Veysel Akman yaraland. Baver çaatay ve Songül çapatn hayati tehlikelerinin bulunduu örenildi.

KAZAYLA LGL SORUTURMA

Sakarya Valisi rfan Balkanlolu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi ald. Vali Balkanlolu olay yerinde cep telefonu ile çileri Bakan Süleyman Soylu ile görüerek kaza hakknda bilgi verirken, rampa ve hafif viraj olduunu, sürücünün aa hzl indiini, arac kaydrdn söyledi.

TARIM çLER GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME GDYOR

CHP Nide Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 3 ayda 22 tarm içinin trafik kazalarnda öldüünü belirtti ve hükümeti önlem almaya çard. Sakaryada meydana gelen trafik kazasyla birlikte son 3 ay içinde meydana gelen 7 ayr trafik kazasnda 22 tarm içisinin öldüünü ve 76 tarm içisinin yaralandn hatrlatan Ömer Fethi Gürer, Her hasat döneminde tarm içilerinin trafik kazalarnda yaamlarn yitirmesi olaan gibi görünmeye balad. Pamuk, fndk, patates gibi ürünlerin hasad için iller aras yolculuk yapan binlerce içi var. Halen traktör ve kamyon kasalarnda ya da minibüslerde deyim yerindeyse istiflenerek yolculuk yapyorlar. Hasat için gittikleri illerde olumsuz koullarda çadrlarda yayorlar. Tarm içilerinin ekmek paras için sürdürdükleri bu tehlikeli yolculuklarn artk daha güvenli hale getirilmesi, gittikleri illerdeki yaam koullarnn da daha yaanabilir seviyeye ulatrlmas gerekiyor dedi.

BAKAN: NCELEME BALATILMITIR

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, kazayla ilgili müfetti görevlendirildiini açklad. çalma Bakan Sarerolu, sosyal paylam sitesi Twitter üzerinden yaymlad taziye mesajnda, kazayla ilgili gerekli incelemelerin balatldn bildirdi. Bakan Sarerolu, kazada yaamn yitirenler için basal dileinde bulunarak, unlar kaydetti: Sakaryada meydana gelen kazada hayatn kaybeden emekçilerimize Allahtan rahmet, yaknlarna sabr ve basal, yarallarmza acil ifalar diliyorum. Yaanan kazayla ilgili bakanlmzca müfetti görevlendirilmi olup, gerekli incelemeler balatlmtr.

KAN BEKO: SAKARYADA YAANAN KATLAMDIR

Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK) Genel Bakan Kani Beko, 60 lira yevmiye için açk römorklarda tka basa tanan bu insanlarmz, yaamlarn kazanmak için çktklar yolda yaamlarn kaybettiler. Öncelikle, ölen içi kardelerimizin yaknlarna basal, yarallara acil ifalar diliyoruz dedi.

7 AYDA 1119 ç HAYATINI KAYBETT

çi sal ve i güvenlii tedbirleri alnmad için insanlarn yaamlarn yitirmeye devam ettiini dile getiren Beko, 2017 ylnn ilk 7 aynda en az bin 119 içiyi i cinayetlerinde yitirdik. 2016 ylnn ayn döneminde bin 49, 2015 ylnn ayn döneminde ise 971 içi i cinayetlerinde can vermiti. Giderek artan cinayetlere dair sorumluluk almas gerekenler, halkn can güvenliini salamakla yükümlü olanlardr diye belirtti.

BU LK KATLAM DEL

Traktör römorkunda içi tanrken gerçekleen bir olaya kaza demek, konuyu ftrat diyerek geçitirmenin mümkün olmadnn altn çizen Beko, unlar belirtti: Sakaryada yaanan açkça bir katliamdr. Ve bu tarm içilerinin öldüü ilk katliam da deildir. ki yl önce Manisa Gölmarmarada ve öncesinde Isparta Yalvaçta yaanan katliamlarn ardndan, bu katliamlarn önlenmesi için yaplmas gerekenler DSK tarafndan ifade edilmitir.

Ana Sayfaya Git