Kavga, tefecileri deşifre etti!

Alacak-verecek kavgasında "tefeci şebekesi" deşifre oldu. Şebeke çökertilirken, Petrol istasyonunda silah cephaneliği ortaya çıkarıldı, çok sayıda kaleşnikof ve tabanca ele geçirildi.

Haberler 21.06.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Diyarbakr bata olmak üzere Güneydounun kanayan sorunu haline gelen borçlandrdklar kiilere yüksek faiz uygulayarak, haksz kazanç salayan tefecilere ok operasyon gerçekletirdi. Z.Önün liderliini yapt tefeci ebekesi, alacak-verecek meselesi yüzünden çkan kavgayla deifre olunca, 16 kii gözaltna alnd. Silvan yolu üzerindeki petrol operasyonunda gece yars yaplan basknda, onlarca uzun ve ksa namlulu silah ele geçirildi.

SUç EBEKES çÖKERTLD

Göreve atand günden buyana yasad terör örgütleri bata olmak üzere, suç örgütleri ve ebekelerin korkulu rüyas haline gelen, kamudaki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin gün yüzüne çkmasn salayan Diyarbakr Cumhiriyet Basavcs Ahmet Yavuz, alacak-verecek meselesi yüzünden çkan kavgann soruturmasnda, büyük bir suç ebekesine ulat.

16 KLK TEFECLK EBEKES

Soruturmay derinletiren Basavc Yavuz, çiftçi, esnaf ve i adamlarn borçlandrarak yüksek faiz uygulayan, bask ve tehditle ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koyarak yaknlarnn üzerine devirlerini yaptran, tefeci ebekesini ortaya çkard. Z.Öin liderliini yapt tefeci ebekesiyle ilgili soruturmay tamamlayan Basavc Yavuz, önceki gün ahslarn yakalanmas için dümeye bast.

PETROL STASYONUNDA CEPHENELK

Basavc Yavuzun koordinasyonunda Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, gece yaras Diyarbakr-Silvan karayolu üzerindeki Ktlbl Mahallesindeki ebeke üyelerine ait Petrol stasyonuna baskn düzenledi. stasyonda yaplan aramada, silah cephanelii de ortaya çkarld.

6 Adet uzun namlulu kalenikof silah bunlara ait 11 adet arjör, 5 adet ruhsatsz tabanca, 7 adet tabanca arjörü, 4 adet av tüfei bu silahlara ait çeitli çaplarda yüzlerce mermi ele geçirildi. Petrol istasyonundaki kazada ise, çok sayda sözleme ve senettin yansra, borç verilen kiilere ait liste elde edildi.

GÖZALTINDAKLERN SORGULAMASI

Tefecilik soruturmas ve ele geçirilen silahlarla ilgili, 16 kii gözaltna alnd. Z.Önün liderliini yapt suç örgütünde ayn aileden gözaltna alnan Ö, O, F, C, A, M, V, , A, , D, F, C. Ö ile D. E ve Y.Gnin l Emniyet Müdürlüündeki ifade ilemlerine dün itibariyle baland.

AHISLARIN SUç DOSYALARI KABARIK

Gözaltndaki 16 kiiden sadece üç kiinin suç sabkasnn olmad dier 13 kiinin ise, suç ilemek amacyla örgüt kurmak, mala zarar vermek, tehdit, yaralama, gasp, kasten yaralama, yama, fuhu, tefecilik, dolandrclk gibi suçlardan kaytlarnn olduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git