Kavga, tefecileri deşifre etti!

Alacak-verecek kavgasında "tefeci şebekesi" deşifre oldu. Şebeke çökertilirken, Petrol istasyonunda silah cephaneliği ortaya çıkarıldı, çok sayıda kaleşnikof ve tabanca ele geçirildi.

Kavga, tefecileri deşifre etti!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'nun kanayan sorunu haline gelen borçlandırdıkları kişilere yüksek faiz uygulayarak, haksız kazanç sağlayan tefecilere "şok operasyon" gerçekleştirdi. Z.Ö'nün liderliğini yaptığı tefeci şebekesi, alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavgayla deşifre olunca, 16 kişi gözaltına alındı. Silvan yolu üzerindeki petrol operasyonunda gece yarısı yapılan baskında, onlarca uzun ve kısa namlulu silah ele geçirildi.

SUÇ ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Göreve atandığı günden buyana yasadışı terör örgütleri başta olmak üzere, suç örgütleri ve şebekelerin korkulu rüyası haline gelen, kamudaki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin gün yüzüne çıkmasını sağlayan Diyarbakır Cumhiriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan kavganın soruşturmasında, büyük bir suç şebekesine ulaştı.

16 KİŞİLİK TEFECİLİK ŞEBEKESİ

Soruşturmayı derinleştiren Başsavcı Yavuz, çiftçi, esnaf ve iş adamlarını borçlandırarak yüksek faiz uygulayan, baskı ve tehditle ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koyarak yakınlarının üzerine devirlerini yaptıran, tefeci şebekesini ortaya çıkardı. Z.Ö'in liderliğini yaptığı tefeci şebekesiyle ilgili soruşturmayı tamamlayan Başsavcı Yavuz, önceki gün şahısların yakalanması için düğmeye bastı.

PETROL İSTASYONUNDA CEPHENELİK

Başsavcı Yavuz'un koordinasyonunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gece yarası Diyarbakır-Silvan karayolu üzerindeki Kıtılbıl Mahallesindeki şebeke üyelerine ait Petrol İstasyonuna baskın düzenledi. İstasyonda yapılan aramada, silah cephaneliği de ortaya çıkarıldı.

6 Adet uzun namlulu kaleşnikof silah bunlara ait 11 adet şarjör, 5 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet tabanca şarjörü, 4 adet av tüfeği bu silahlara ait çeşitli çaplarda yüzlerce mermi ele geçirildi. Petrol istasyonundaki kazada ise, çok sayıda sözleşme ve senettin yansıra, borç verilen kişilere ait liste elde edildi.

GÖZALTINDAKİLERİN SORGULAMASI

Tefecilik soruşturması ve ele geçirilen silahlarla ilgili, 16 kişi gözaltına alındı. Z.Ö'nün liderliğini yaptığı suç örgütünde aynı aileden gözaltına alınan Ö, O, F, C, A, M, V, Ş, A, İ, D, F, C. Ö ile D. E ve Y.G'nin İl Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerine dün itibariyle başlandı.

ŞAHISLARIN SUÇ DOSYALARI KABARIK

Gözaltındaki 16 kişiden sadece üç kişinin suç sabıkasının olmadığı diğer 13 kişinin ise, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, mala zarar vermek, tehdit, yaralama, gasp, kasten yaralama, yağma, fuhuş, tefecilik, dolandırıcılık gibi suçlardan kayıtlarının olduğu belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz