Kaya hakkında ceza istendi

Nurcan Kaya sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanı üçüncü duruşması görüldü.

Haberler 10.06.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avukat Nurcan Kaya, sosyal medya hesabndan yapt paylamlar gerekçesiyle hakknda açlan davann üçüncü durumas Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Twitter hesabnda yapt paylamlar nedeniyle yarglanan Kayaya zincirleme ekilde örgüt propagandas yapmak suçlamas yönetiliyor. MLSAnn savunmasn üstlendii Kayann katlmad durumaya avukat Erselan Aktan katld.

SOSYAL MEDYA PAYLAIMLARI SUç SAYILDI

Duruma savcs, davaya ilikin tevsii tahkikat taleplerinin olmadn belirterek, esas hakkndaki mütalaasnn hazr olduunu söyledi. Esas hakkndaki mütalaada, Kayann kulland sosyal medya hesabndan yapt Kobanede yalnzca Kürtler deil, orada yaayan bütün halklar direniyor. Demokratik Araplar da direniyor, ehitler verdiler maalesef paylam hatrlatld.

SAVCI KAYAYA CEZA STED

Kayann paylamn suç olarak nitelendirildii mütalaada, herkese açk bir ekilde yaplan bu paylamla örgütünün cebir, iddet veya tehdit içeren yöntemlerinin meru gösterildii, övdüü ve bu yöntemlere bavurmay tevik edici nitelikte olduu iddia edildi. Kayann basn ve yayn yoluyla zincirleme ekilde örgüt propagandas yapmak suçundan cezalandrlmasn isteyen savc ayrca Kaya hakknda TCKnin 53 maddesinde yer alan seçme, seçilme, velayet hakk kstlanmasna ilikin hükümlerin de uygulanmasn talep etti.

BR SONRAK DAVA EYLÜL AYINDA

Savcnn mütalaasna kar söz alan avukat Erselan Aktan, müvekkilinin cezalandrlmas istemi ile hazrlanan mütalaay kabul etmediklerini söyledi. Aktan, mütalaaya kar savunma yapmak için süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Kayann avukatlarna esas hakkndaki mütalaaya kar savunmalarn hazrlamak için bir sonraki celseye kadar süre vererek, durumay 27 Eylül tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git