Kaya’nın akıbetini sordular

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 411’nci haftasında, Maraş katliamının ikinci yıl dönümü olan 23 Aralık 1980 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mahmut Kaya’nın akıbetini sordu.

Haberler 25.12.2016 - 14:15 Son Güncelleme : 25.12.2016 - 14:18

DYARBAKIR - Diyarbakrda nsan Haklar Dernei (HD) ubesi ve kayp yaknlarnn, her hafta Kayplar bulunsun failler yarglansn sloganyla gerçekletirdikleri eylem, 411inci haftasnda devam etti. Geçmite Kouyolu Parknda bulunan nsan Haklar Ant önünde düzenlenen eylem, bu haftada OHAL kapsamnda Diyarbakr Valilii tarafndan getirilen eylem ve etkinlik yasandan dolay yine HD binasnda yapld.

KAYIPLARIN FALLER

Bar Anneleri Meclisi üyelerinin de katld eylemde aileler, kaybedilen yada katledilen yaknlarnn fotoraflarn tad. Kayplarnn bulunmas için 411haftadr aralksz bir ekilde faillerin sorduklarn dile getiren HD Diyarbakr ubesi Bakan Raci Bilici, kayplarn failleri bulana dek mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bilici, getirilen yasaktan dolay kendilerinin eylem yapmalarna izin verilmezken, kentte geçtiimiz hafta sonu yaplan Bayrak Yürüyüünü hatrlatarak çileri Bakan ve Diyarbakr Valilii tarafndan istendiinde eylem ve etkinliklere izin verilmesine tepki gösterdi.

Bilicinin konumasnn ardndan 23 Aralk 1980de, Karsta gözaltna alnmas sonras kendisinden bir daha haber alnamayan Mahmut Kayann hikayesi okunarak, akbeti soruldu. Kayaya dair yaplan bu bilgilendirme sonras bu haftaki oturum, 5 dakikalk sessiz eylem ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git