Kayapınar Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından kentin güzelliklerini, kültürünü ve sosyal yaşamını yakından tanımak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen ‘Kayapınar Belediyesi 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’ sonuçlandı. Seçici kurul üyeleri tarafından yapılan inceleme sonucu, yarışmaya başvuran 698 fotoğraftan 5’i dereceye girerken, 50’si sergileme aldı.

Haberler 02.03.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi 1. Ulusal Fotoraf Yarmas sonuçland. Yarmada dereceye giren fotoraflar için ödül töreni düzenlendi. Törende konuan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, Yaklak 2 yldr Kayapnarda görev yapyorum. Ziyaretimize gelenler, bize Diyarbakr biz böyle bilmiyorduk, tanmyorduk diyorlard. Biz de unu düündük, demek ki Diyarbakr yeterince tannmyor, bilinmiyor. sim olarak belki biliniyor ama sahip olduu deerler, toplum, ülkemiz ve Dünya tarafndan bilinmiyor. Biz de bu anlamda katk sunmak amacyla Ulusal fotoraf yarmas düzenledik. Bazen bir kitabn yüzlerce sayfasnn ifade edemediini bir fotoraf karesi ile çok güzel ifade ettiniz. Yarmay bu amaçla düzenledik dedi.

GÜZEL SONUçLAR ORTAYA çIKTI

Diyarbakrn 10 bin yllk bir geçmie sahip, 33 medeniyete beiklik etmi, farkl dinleri, dilleri ve kültürleri barndran tarihi zenginlii kadar corafi zenginlii de olan dünyann sayl ehirlerden biri olduunu ifade eden Kaymakam Koç, Biz de istedik ki bu ehri sizin gözünüzle, sizin karelerinizle bütün dünyaya tantalm. nanyorum ki güzel sonuçlar ortaya çkt. Dereceye giren fotoraflar incelediimizde unlar gördük, somut kültürel varlklar dnda somut olmayan kültürel varlklarnda ne kadar youn olduunu 33 medeniyetin bugün kendisini nasl yansttn gördük. Bunlar fotoraf sanatçlarmzn karelerinde adeta ölümsüzleti. Sanatçlarmzn isimleriyle kitaplatrdk. Bu kitaplarmz 81 ile datacaz. Amacmz, Diyarbakr daha iyi tantabilmek, Kültürüne, turizmine, ekonomisine katk salayabilmek ve böylelikle gelecek kuaklara güzel bir eser brakabilmektir. Fotoraf yarmamza katlan herkese teekkürlerimi sunuyorum. Bu yarmann sonucunun Diyarbakra hayrl ve uurlu olmasn diliyorum diye konutu.

Yarmada Düün adl eseri ile Mehmet Sümer birincilik, Sohbet adl eseri ile Adem Kapan ikincilik, On gözlü adl eseri ile Mehmet Klçolu üçüncülük, Renkli eller adl eseri ile Adil Alpkaya mansiyon ve Malabadiye dalmak adl fotoraf ile Ali Dokumac özel jüri ödülüne layk görüldü. Tören ödüllerin datlmas, 50 fotorafn yer ald serginin gezilmesi ve toplu fotoraf çekilmesi ile son buldu.

Ana Sayfaya Git