Kayıp cenaze!

İstanbul’da yaşamını yitirdikten sonra toprağa verilmek üzere memleketi Siirt'e gönderilirken nakil sırasında cenazesi karışan Gurbet Daban'ın cenazesi Sakarya'da bulundu. Daban'ın cenazesi, Siirt yerine, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Haberler 03.05.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Küçükçekmecede bir hastanede isimleri ayn, soyisimleri farkl olan iki cenazenin kartrlmas sonucu Sakaryal kiinin cenazesi Siirte, Siirtli kiinin cenazesi ise Sakaryaya gönderildi. Karkln ortaya çkmas üzerine yanllkla Sakaryaya gönderilen Siirtli Gurbet Dadann cenazesi, einin memleketi Diyarbakrn Bismil ilçesinde defnedildi.

CENAZELER KARITI

stanbul Küçükçekmecede özel bir hastanede böbrek yetmezlii sebebiyle hayatn kaybeden Siirt nüfusuna kaytl Gurbet Dadann (60) cenazesi, stanbuldaki defin ilemlerinin ardndan topraa verilmek üzere stanbul Büyükehir Belediyesine ait cenaze aracyla memleketi Siirte gönderildi.

SRTTE FARK EDLD

Siirt merkez çar Camiinde yaknlarnn cenazesini bekleyen kalabalk, cenazenin gelmesinin ardndan neye uradn ard. ddiaya göre 2 gün önce vefat eden Gurbet Dadan ile birlikte ayn hastanede 4 kii daha vefat edince Gurbet Dadann cenazesi, ismiyle ayn olan kiinin cenazesi ile kartrld. Bu nedenle hayatn kaybeden Siirtli Dadann cenazesi Sakaryaya, hayatn kaybeden Sakaryalnn cenazesi ile Siirte gönderildi. 2 gündür cenazeleri bekleyen yaknlar cenazenin üstündeki ismin ayn ama soyismin farkl olduunu görünce cenazelerin kartrld ortaya çkt. Bu duruma tepki gösteren cenaze yaknlarnn defin ilemleri yarda kald. Cenaze arac oförü ise cenazeyi Sakaryaya götürmek üzere yola çkt.

SAKARYADA BULUNDU

Ercan Dadan, annesinin cenazesinin kayp olduunu belirterek yetkililerle görütü. Yaplan aratrmayla Dadann cenazesinin Sakaryada olduu, Siirte gelen cenazenin ise Sakaryada defnedilmesi gereken Hatice Özmenin (71) cenazesi olduu belirlendi. Karkln tespit edilmesiyle Özmenin cenazesi Sakaryaya, Gurbet Dadann cenazesi ise daha önce planlanan Siirt yerine einin memleketi olan Diyarbakrn Bismil ilçesine gönderilerek defnedildi.

Ana Sayfaya Git