Diyarbakır'lı Kayıp Er, Osman Karadeniz PKK'ye katılmış, Dargeçit'te çıkan çatışmada öldürüldü

İzmir’de askerlik yaparken, 11Haziran’da ortalıktan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Diyarbakır’lı Er Osman Karadeniz’in PKK’ye katıldığı ortaya çıktı. Osman Karadeniz’in 2gün önce Mardin’in Dargeçit İlçesinde çıkan çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haberler 28.12.2015 - 12:25 Son Güncelleme : 28.12.2015 - 12:25

Komutanlığı emrinde görevli iken, 11 Haziranda birliğinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan, ailesi tarafından basın açıklamaları yapılan, mecliste soru önergeleri verilen ve sosyal medyada akıbeti konusunda kampanyalar düzenlenen Diyarbakırlı asker Osman Karadenizin PKKya katıldığı ortaya çıktı.

PKKYE KATILDI DARGEçİTTE çIKAN çATIŞMADA ÖLDÜ

PKK tarafından dün yapılan açıklamada, Mardinin Dargeçit İlçesinde 26 Aralıkta çıkan çatışmada öldürülen 3 örgüt mensubunun kimlikleri açıklanırken, bunlardan birinin 11 Hazirandan beri kayıp olan Osman Karadeniz olduğu açıklandı.

ÖRGÜTTE KURTAY AMED KOD ADINI ALMIŞTI

Kurtay Amed kod adını alan Osman Karadenizin Diyarbakırın Eğil ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve bugün Diyarbakırda toprağa verileceği belirtildi.

GENELKURMAY KAYIP ER OSMAN KARADENİZ HAKKINDA FİRARİ AçIKLAMASI YAPMIŞTI

Osman Karadenizin kaybolması ile ilgili sosyal medyada kampanyalar düzenlenmesi ve HDPnin Milli Savunma Bakanının yanıtlaması istemi ile soru önergesi vermesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yapmıştı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında şöyle denilmişti:

ARKADAŞLARINA BİR KAç GÜN İZMİRDE GEZECEĞİNİ SÖYLEMİŞ

Piyade Er Osman Karadenizin birlikten ayrılmadan önce arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada, nizamiyeden çıktıktan sonra birkaç gün İzmirde gezeceğini, daha sonra Diyarbakıra ailesinin yanına gideceğini, ailesiyle görüştükten sonra da yeni birliğine katılacağını beyan etmiştir. 15 Haziranda Piyade Er Osman Karadenizin 11inci Motorize Piyade Tugay Komutanlığınca katılış yapmadığının bildirilmesi üzerine İzmir Merkez Komutanlığı tarafından konuyla ilgili araştırma yapılması talimatı verilmiş, bunun üzerine İzmir şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan araştırma sonucunda Piyade Er Osman Karadenizin herhangi bir yere gittiğine dair seyahat kaydına rastlanılmamıştır. İzmir Merkez Komutanlığınca 15 Haziranda Piyade Er Osman Karadenizin yakınlarıyla yapılan telefon görüşmesinde yakınlarının da kendisinden haber alamadıklarını ve endişe duydukları öğrenilmiştir. 16 Haziranda İzmir Merkez Komutanlığına gelen Piyade Er Osman Karadenizin kardeşinden, kardeşinin bölücü terör örgütü ile bağlantısının olduğu bilgisi alınmıştır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır