Kayıp yakınları Yusuf Tunç’un akıbetini sordu

İHD ve kayıp yakınları, bu hafta 9 Şubat 1994 tarihinde evinden yüzü maskeli kişilerce alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Yusuf Tunç’un akıbetini sordu.

Haberler 12.02.2017 - 18:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi ve kayp yaknlarnn Kayplar bulunsun, failler yarglansn sloganyla her hafta gerçekletirdikleri eylemin 418ncisi gerçekletirildi. Daha önce Kouyolu Parknda yaplan eylem, Olaanüstü Hlin (OHAL) gerekçe gösterilerek yasaklanmas nedeniyle dernek binasnda devam ediyor. Eyleme, HD yöneticileri, üyeleri ve kayp yakn katld. HD Bakan Raci Bilici, tüm Türkiye halklarn önemli ölçüde ilgilendiren yaklaan referandum sürecine deinerek, muhaliflerin devre d braklmaya çalldn söyledi. Bilici, insanlarn özgür bir ekilde fikirlerini söyleyemedikleri OHALin bir an önce kaldrlmas ve siyasi tutsaklarn serbest braklmas çarsnda bulundu.

TUNç ZORLA GÖTÜRLÜDÜ

Ardndan HD Kayp Komisyonu üyesi Adnan Orhan, Mardinin Kzltepe ilçesinin Kengerli köyünde 9 ubat 1994 tarihinde evinden yüzü maskeli kiilerce alndktan sonra bir daha kendisinden haber alnamayan Yusuf Tunçun hikayesini anlatt.

Orhan, öyle devam etti: 9 ubat 1994 günü akam saatlerinde Yusuf Tunçun evlerinin önünde sar ve beyaz renkli iki araç durdu. Bu srada evde aabeyi Abdurrahman Tunç bulunuyordu. Abdurrahman Tunç, felçli ve yürüyemiyordu. Araçtan yüzleri maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar tayan kiiler indiler. Tüm evi aradktan ve kimlik kontrolü yaptktan sonra Yusuf Tunçu zorla götürmeye çaltlar. Arabann yanna gelen Yusuf Tunç arabadakileri görünce barmaya ve yardm istemeye balad. Ksa bir süre de olsa ellerinden kurtulmay baard. Ancak eve gelen maskeli grup evin d cephesini tarayarak, Yusuf Tunçu ya bizimle gelirsin ya da evine bomba atp çocuklarn öldürürüz diye tehdit etti. Daha sonra Yusuf Tunçu zorla araca bindirerek, oradan uzaklatlar. Abdurrahman Tunç da yaraland. Bu tarihten sonra Yusuf Tunçtan bir daha haber alnamad. Eylem yaplan 5 dakikalk oturma eylemi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git