'Kendi başının çaresine bak'

Remziye Yoldaş’ı katleden Veysi Yoldaş’ın görülen duruşmasında tanıklar, Remziye’nin karakola şikâyette bulunduğunu ve karakolun kendisine, “Kendi başının çaresine bak” diyerek geri gönderdiğini ifade etti.

Haberler 14.07.2021 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Aziziye Mahallesinde, 28 Austos 2020 tarihinde Remziye Yolda katleden Veysi Yoldan yargland davann 2nci durumas Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumada ailenin avukatlar Nida Baltal, Diren Elif Vurgun, Behzat Ate, nsan Haklar Dernei (HD) adna Eylül Öztekin, Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezi adna Zelal Erdemci, Aile Sosyal Politikalar Bakanl vekili avukat Turhan Baryank, tutuklu sank Veysi Yolda ve avukatlar ve tank hazr bulundu.

Baka bir suçtan tutukluyken pandemi nedeniyle yaplan yasal düzenlemeyle açk cezaevine çkarldktan firar ederek boanma aamasndaki Remziye Yolda öldüren Veysi Yolda, Namaznda niyaznda olduunu söyleyerek, elindeki tabancann yere düerek ate aldn ve Remziye Yoldan bu ekilde kazara öldüünü öne sürdü.

BAININ çARESNE BAK

Remziye Yoldan babas Ahmet Tura, sann beyanlarnn yalan olduunu, kendilerini ölümle tehdit ettiini söyleyerek, sann kzn arayarak stanbula çardn ve kznn kabul etmediini dile getirdi.

Tura, Kzm karakola gitti, durumu anlatt ama karakoldakiler kzma, Kendi bann çaresine bak deyip göndermiler. Sonrasnda fail dükknma gelip bize silah dorultup, bizi öldüreceini söyledi. Dükknma geldikten 3 gün sonra kzm öldürdü. Fail olay annda kzm ayn zamanda darp da ediyor. Failden ikyetçiyim dedi.

KARAKOLU ARADIK GELMED

Remziye Yoldan annesi Sevile Tura, Fail Remziyenin yanna geldikten sonra Remziye beni arad ve bana, Ona git cezan yat bitir öyle gel dediini söyledi. Kzma Bursadaki daymn yanna gidelim demi ancak kzm kendisinin firari olduundan gitmek istemediini söyledi. Bursadaki days da gitmeleri için para göndermi fakat kzm kabul etmedi. Fail dükkna gidip kzmn boazn skyor fakat olum Mustafay görünce kzm brakm. Evin etrafnda sürekli gezip tehditler savuruyordu. Karakolu aradk 45 dakika geçmesine ramen gelen olmad diye konutu.

TASARLAMA VE KASIT

Ailenin avukatlarndan Nilda Baltal, unlar söyledi: Sank yapt savunmada kendisini sütten çkm ak kak gibi gösteriyor. Sank evlenir evlenmez cezaevine giriyor. Remziye san 9 yl boyunca beklemitir. Cinayetten birkaç hafta önce cezaevinden firar etme karar aldn söylüyor. Sank cinayetten 10 gün önce firar ederek ailesinin yanna gidiyor ve Remziyeyi arayp kaçmay teklif ediyor. Remziye bunu kabul etmiyor. Remziyenin ikyetleri yetkililer tarafndan dikkate alnmamtr. Sann amac Remziyeyi öldürmek olduu, kast bulunduu ve tasarlad herkes tarafndan bilinmektedir. Asiye Turann gelecek celsede dinlenilmesi talebinde bulunuyorum.

ddia makam verdii mütalaada tutuklu sann üzerine atl suçun vasf ve mahiyetinden ve isnat edilen suçun katalog suçlardan olmas nedeniyle tutukluluk halinin devamn istedi. Sank, avukatlar mütalaaya itirak etmediklerini, failin öldürme kast olmadn ve tutuksuz yarglanmas talebinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn davaya katlma talebini kabul eden mahkeme, HD ve Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezi davaya katlma talebini reddederek, durumay 4 Kasma erteledi.

Ana Sayfaya Git