Kendinden ağır karpuzlar satıyor

Diyarbakırlı genç esnaf, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ve çevre ilçelerde yetişen mahsulleri kamyon ve traktör kasalarına yükleyerek Mardin-Diyarbakır karayolu Fabrika köyü mevkiinde yol kenarına getirerek satışa çıkarıyor. Genç esnaf, satışa çıkardığı karpuzların içerisinde çoğu zaman kendinden ağır karpuzların olduğunu da ifade ediyor.

Haberler 22.08.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz mevsiminin ortalarnda olgunlamaya balayan karpuz, salk açsndan da saysz faydalarnn olduu ve çekirdeinin de kurutularak tüketildii biliniyor.

Dünyann en iyi karpuzu

Güzel karpuz yetitirmenin üreticiye bal olduunu belirten Mehmet Öncü(18), 10 yandan beri bu caddede Diyarbakr karpuzu satyorum. Yerine göre de kavun da satyorum. Dünyada yenilebilecek en güzel karpuzun Diyarbakr karpuzu olduunu düünüyorum. dedi.

Hem yetitirip hem satyoruz.

Yapt meslein babadan kaldn söyleyen Öncü, Biz özel olarak tarlada yetitiriyoruz. Tek tek seçerek toplatyoruz. 3-4 günde bir arabaya yükler getiririz, tezgha satarz. Bu karpuzlar sala da çok faydaldr. Özellikle sindirim sistemi için çok iyidir. eklinde konutu.

Diyarbakrdan 5 kilometre uzaktaym

Karpuzlar Diyarbakrdan 5 kilometre uzaklkta sattna dikkat çeken Öncü, ehir dna çkanlar, piknie gidenler, istedik ki Diyarbakrn mehur karpuzunu alp gitsin. Yaklak 7-8 yldr bu ii yapyorum, okulu da braktm. ifadelerini kulland.

40 kiloyum 50 kiloluk karpuz satyorum

24 saat açk olduklarn dile getiren Öncü, Gündüz akama kadar ben çalyorum, akam babam gelip sabaha kadar karpuzun banda duruyor. Her kesimden, ehirden ve köyden insanlar karpuzlarmz almak için geliyor. Yakn bir zamanda Diyarbakrn has karpuzlar olgunlap tezgahlarmzda yerini alacak. Bunlarn içinde benden ar karpuzlar da olacak. Ben 40 kiloyum ancak 50 kiloluk karpuz satyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git