Kilolarını vermelisin deyince bıçaklandı!

Aile Sağlık Merkezinde görevli doktor Tanelçi "kilo vermelisin" dediği kadın hastası, cinnet getirdi. Doktor Tanelçi'yi bıçaklayıp yaralarken, aile merkezini savaş alanına çevirdi.

Haberler 26.11.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesindeki Aile Salk Merkezinde görevli Dr. Aziz Tanelçi, muayene olmaya gelen Hidayet D. adl kadn hastasna kilo vermelesin dedii için bçakland. Cinnet getiren Hidayet D. yannda tad bçakla Dr. Tanelçiyi yaralarken, salk merkezini de sava alanna döndürdü. Kadn gözaltna alnrken, olaya Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, tepki gösterdi. Olay an güvenlik kameralarna yansd.

KLO VERMELSN DED çN

Alnan bilgiye göre, olay, dün sabah saatlerinde, Merkez Kayapnar ilçesindeki Lunapark Aile Sal Merkezinin içinde yaand. Muayene olmak üzere Salk Merkezine gelen Hidayet D. isimli kadn, tedavisini takip eden aile hekimi Dr. Aziz Tanelçiyle görütü. ddiaya göre, Hidayet D. kendisine kronik rahatln hatrlatarak, kilo vermesi gerektiini belirten Dr. Aziz Tanelçine bçakla saldrd. Hidayet D ayrca sedye ve koltuklar da bçaklayarak parçalad. Aile merkezi bir anda sava alanna dönerken, Hidayet Dnin Dr. Tanelçi, kolundan ve omzundan yaralad.

DOKTORU BIçAKLAYIP YARALADI

Salk merkezinde bulunanlarn müdahalesiyle cinnet getiren kadn Hidayet D. uzaklatrd. Buarada olay yerine gelen Kayapnar lçe Emniyet Müdürlüü Asayi Büro ekipleri, Hidayet D.yi ikna ederek, gözaltna ald. lçe Emniyet Müdürlüüne götürülen Hidayet Dnin ifadesinde, doktora suçlamada bulunduu öne sürüldü.

Buarada, saldrgan Hidayet Dnin izofren olduu, salk merkezindeki çalanlar tarafndan ileri sürüldü. Saldr an ise güvenlik kamerasna saniye saniye yansd. Görüntülerde; Hidayet Dnin koridordaki doktora bçakla saldrd, Dr. Aziz Tanelçinin de kaçmaya çalt anlar yer ald.

ÖNCEDEN KAYETç OLMULAR

Dr. Aziz Tanelçi ile Hidayet D. adl kadnn bir gün önce Salk Merkezinde tartp, karakolluk olduklar ortaya çkt. 39 Yandaki Hidayet D. muayene sonras Dr. Aziz Tanelçi, ekerinin yüksek olduunu belirterek diyet yapmas gerektiini söylüyor. Duruma sinirlenen Hidayet D. doktora, Bu diyet beni öldürür diyerek tepki gösteriyor. Tartmann büyümesi üzerine Tanelçi ve Hidayet D. daha sonra karakolluk olup, birbirleriyle ikayetçi olmular. Bir gün sonra Hidayet D. Salk Aile Merkezine gelip, doktora saldrda bulunmu.

ARTIK DDETN BOYUTU DET

Aile Sal Merkezine gelen Salk-Sen Diyarbakr ubesi Bakan Nurhak Ensariolu, Artk iddetin boyutu deiti. Salkçlara yaplan iddetin boyutu artk silahl ve bçakl saldrlara dönütü. Bununla ilgili acil ve caydrc tedbirler alnmaldr. Salk çalanlar canla ve bala görevlerini yaparken bu tür olaylarla karlamamas, bu tür kendini bilmez insanlarn saldrsna maruz kalmamalar için acilen tedbirlerin alnmas gerekiyor. Bununla ilgili geni kapsaml bir çalma yaplmaldr. Salk çalanlar bu konuda madur edilmemelidir. Hayat kurtaran salk çalanlar bu yolda hayatn kaybetmemelidir. Pandemiyle mücadelede salk çalanlarnn mücadelesi ortadayken, maalesef kendini bilmez insanlarn bu tür olaylara bavurmalar salk çalanlarnn performansn düürmektedir. Bugün yaplan saldr, salk çalanlarnn can güvenliinin olmadn bir kez daha ortaya koymutur dedi.

PARKTA YÜRÜRKEN BIçAKLANDI

Öte yandan, Diyarbakrda parkta yürürken kimlii belirsiz kii tarafndan bçaklanan Muhammed K. (16), yaraland.

Bçakl saldr olay, önceki akam Balar ilçesi Kouyolu Parknda meydana geldi. Muhammed K., parkta yürürken yanna gelen kiinin bçakl saldrsna urad.

Muhammed K.nin çlklarn duyan çevredekiler yardma kotu. hbar üzerine olay yerine polis ve salk ekipleri sevk edildi. Salk ekibinin ilk müdahalesinin ardndan Muhammed K., bir özel hastaneye kaldrld. Tedaviye alnan Muhammed K.nin salk durumunun iyi olduu belirtildi. Polis, kaçan üphelinin yakalanmas için çalma balatt.

Ana Sayfaya Git