Kilolarını vermelisin deyince bıçaklandı!

Aile Sağlık Merkezinde görevli doktor Tanelçi "kilo vermelisin" dediği kadın hastası, cinnet getirdi. Doktor Tanelçi'yi bıçaklayıp yaralarken, aile merkezini savaş alanına çevirdi.

Kilolarını vermelisin deyince bıçaklandı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Aile Sağlık Merkezinde görevli Dr. Aziz Tanelçi, muayene olmaya gelen Hidayet D. adlı kadın hastasına "kilo vermelesin" dediği için bıçaklandı. Cinnet getiren Hidayet D. yanında taşıdığı bıçakla Dr. Tanelçi'yi yaralarken, sağlık merkezini de savaş alanına döndürdü. Kadın gözaltına alınırken, olaya Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, tepki gösterdi. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

KİLO VERMELİSİN DEDİĞİ İÇİN

Alınan bilgiye göre, olay, dün sabah saatlerinde, Merkez Kayapınar ilçesindeki Lunapark Aile Sağlığı Merkezi'nin içinde yaşandı. Muayene olmak üzere Sağlık Merkezine gelen Hidayet D. isimli kadın, tedavisini takip eden aile hekimi Dr. Aziz Tanelçi'yle görüştü. İddiaya göre, Hidayet D. kendisine kronik rahatlığını hatırlatarak, kilo vermesi gerektiğini belirten Dr. Aziz Tanelçi'ne bıçakla saldırdı. Hidayet D ayrıca sedye ve koltukları da bıçaklayarak parçaladı.  Aile merkezi bir anda savaş alanına dönerken, Hidayet D'nin Dr. Tanelçi, kolundan ve omzundan yaraladı.

DOKTORU BIÇAKLAYIP YARALADI

Sağlık merkezinde bulunanların müdahalesiyle cinnet getiren kadın Hidayet D. uzaklaştırdı. Buarada olay yerine gelen Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Hidayet D.'yi ikna ederek, gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Hidayet D'nin ifadesinde, doktora suçlamada bulunduğu öne sürüldü.

Buarada, saldırgan Hidayet D'nin şizofren olduğu, sağlık merkezindeki çalışanlar tarafından ileri sürüldü. Saldırı anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; Hidayet D'nin koridordaki doktora bıçakla saldırdığı, Dr. Aziz Tanelçi'nin de kaçmaya çalıştığı anlar yer aldı.  

ÖNCEDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞLAR

Dr. Aziz Tanelçi ile Hidayet D. adlı kadının bir gün önce Sağlık Merkezinde tartışıp, karakolluk oldukları ortaya çıktı. 39 Yaşındaki Hidayet D. muayene sonrası Dr. Aziz Tanelçi, şekerinin yüksek olduğunu belirterek diyet yapması gerektiğini söylüyor. Duruma sinirlenen Hidayet D. doktora, “Bu diyet beni öldürür” diyerek tepki gösteriyor. Tartışmanın büyümesi üzerine Tanelçi ve Hidayet D. daha sonra karakolluk olup, birbirleriyle şikayetçi olmuşlar. Bir gün sonra Hidayet D. Sağlık Aile Merkezine gelip, doktora saldırıda bulunmuş.

'ARTIK ŞİDDETİN BOYUTU DEĞİŞTİ'

Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Nurhak Ensarioğlu, "Artık şiddetin boyutu değişti. Sağlıkçılara yapılan şiddetin boyutu artık silahlı ve bıçaklı saldırılara dönüştü. Bununla ilgili acil ve caydırıcı tedbirler alınmalıdır. Sağlık çalışanları canla ve başla görevlerini yaparken bu tür olaylarla karşılaşmaması, bu tür kendini bilmez insanların saldırısına maruz kalmamaları için acilen tedbirlerin alınması gerekiyor. Bununla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılmalıdır. Sağlık çalışanları bu konuda mağdur edilmemelidir. Hayat kurtaran sağlık çalışanları bu yolda hayatını kaybetmemelidir. Pandemiyle mücadelede sağlık çalışanlarının mücadelesi ortadayken, maalesef kendini bilmez insanların bu tür olaylara başvurmaları sağlık çalışanlarının performansını düşürmektedir. Bugün yapılan saldırı, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

PARKTA YÜRÜRKEN BIÇAKLANDI

Öte yandan, Diyarbakır’da parkta yürürken kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklanan Muhammed K. (16), yaralandı.

Bıçaklı saldırı olayı, önceki akşam Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda meydana geldi. Muhammed K., parkta yürürken yanına gelen kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Muhammed K.'nin çığlıklarını duyan çevredekiler yardıma koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Muhammed K., bir özel hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Muhammed K.'nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz