Kimse Artık Görüşmüyor

Güneydoğu illerine yönelik gezilerinin hemen ardından terör ve şiddetin tırmanış göstermesiyle dikkat çeken ABD Adana Konsolosu Specht, son bölge turunda hayal kırıklığına uğradı. Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanlarıyla "görüşme ve toplantı" talepleri, geri çevrildi.

Haberler 16.08.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adana Konsolosu Linda Stuart Spechtin, gezdikleri illerde hükümeti temsil eden vali ve kaymakam ile belediye bakanlar ile görümek istediklerini belirterek, Hükümet yetkililerine de toplant talebinde bulunduk, ancak bir kez daha bu toplant talebimizi geri çevirdiler. Diyarbakrn da içinde bulunduu, Güneydoudaki yetkililerle görüemiyor olmak beni hayal krklna uratyor dedi.

ABD Ada Konsolosu Linda Stuart Specht, Güneydou illerine yönelik gezisinde hayal krklna urad. Geçmiteki gibi, toplant ve görümeler yapamayan Specht, Diyarbakrda yaad oku u ifadelerde dile getirdi. Yetkililerle görüemiyor olmak beni hayal krklna uratyor iddiasnda bulundu.

ARTIK LG GÖRMÜYOR

Dou ve Güneydou illerine yönelik zaman zaman gezi ve görüme programlar organize etmelerinin hemen akabinde terör ve iddetin trmanmasyla dikkatleri üzerine çkan Amerika Birleik Devletleri (ABD) Adana Konsolosuna, özellikle 14 Temmuz darbe giriiminden sonra bölge illerindeki yetkililer tarafndan, kaplar kapatld. Bir süredir bölge illerini gezerek, Sivil Toplum Kurulularnn belirli kesimlerine görüme turu organize eden ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Diyarbakrda yaad hayal krkln, itiraf etti.

HAYAL KIRIKLII YAIYOR

Güneydou Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada gözetecilerle görüen Konsolos Specht, son olarak ubat aynda Diyarbakra geldiini hatrlatarak, Bu hafta, bölgedeki dinamikleri farkl bak açlarndan iyi anlayabilmek adna bir Diyarbakr, Mardin ve Midyat seyahati yapyoruz. Geçmi seyehatimiz srasnda da yaptmz gibi, Türkiyenin güneydousuna ilikin gelimeler bütünüyle anlayabilmek adna çeitli kurum ve kiilerle görüeceiz. Bölgedeki ekonomik gelimelerden haberdar olmak adna meslek kurulular ve irketlerle görüeceiz iddiasnda bulundu.

DESTEK AMAçLI GELYORUZ

nsanlar aras ilikilerini güçlendirmek ve bölge halkn güçlendirmeye yönelik yaptklar çalmalara destek olmak için sivil toplum örgütleriyle görüeceklerini öne sürerek, Güneydouyla ilgili yürüttükleri stratejiyi kamufle eden Specht, Mardinde, bölgedeki mülteci nüfusuna yönelik yaptklar çalmalar hakknda bilgi almak için mültecilere destek olan kurumlarla görüeceiz. Politik gelimelere ilikin görülerini almak adna siyasi parti temsilcileriyle de görüeceiz. Hükümet yetkililerine de toplant talebinde bulunduk, ancak bir kez daha bu toplant talebimizi geri çevirdiler. Diyarbakrn da içinde bulunduu, Güneydoudaki bu karmak duruma ilikin görülerine önem verdiimiz yetkililerle görüemiyor olmak beni hayal krklna uratyordiye konutu.

Konsolos Spectht son olarak, Adana Amerika Konsolosluu olarak, bu ziyaretlere, Güneydou bölgesini daha iyi anlamak ve Türk- Amerika ilikilerini gelitirmek adna birer frsat sunduklarn ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git