Kış öncesi hizmet

Bağlar'da kış öncesi menfez köprü çalışmaları sürüyor.

Haberler 22.10.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Diyarbakr merkez Balar ilçesine bal krsal yerleim yerlerinde k mevsimi öncesi menfez köprü ve beton boru döeme çalmalar hzlandrld.

Merkez Balar lçe Belediyesi, 4 yerleim yerine sel basknlarna kar önlem amaçl 20 menfez köprü yaparak beton boru döedi.

Krsal bölgelere yönelik menfez köprü ve beton boru döeme çalmalarn sürdüren Balar Belediyesi, yal dönemlerde meydana gelen sel basknlar ve olas afetlere kar önlem amaçl olarak Yemialan Mahallesinde 8, Sakall Mahallesinde 5, Yukar Molla Ali Mahallesinde bir ve Karacada Mahallesine bal Alçimen Mezrasnda 6 olmak üzere 20 menfez köprü ina ederek yerleim yerindeki önleyici hizmetleri tamamlad.

KI ÖNCES KARACADA BÖLGES

Karacada bölgesindeki yerleim yerlerinin geçmi yllarda yaad riskleri göz önünde bulundurarak önleyici çalmalar yaptklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Aldmz önlemler sayesinde vatandalarmz son 2 yl huzur içerisinde geçirdi. Nerede ne sorun ve eksiklik varsa çözüm odakl pratik belediyecilik hizmetleriyle gidermeye devam ediyoruz. ifadelerini kulland.

36 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 128 krsal yerleim yerine sahip olduklarn belirten Beyolu, önleyici belediyecilik hizmetleriyle muhtemel sel basknlar ve su taknlarna kar önlem almann yan sra krsaldaki ulam da kolaylatrdklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git