Kıskançlık ve husumet

Ruhsal erozyon yaşayan toplumda şiddet ve cinayetler hız kesmiyor. Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır'da kıskançlık ve husumet, iki cana mal olurken, aile kavgaları devam etti.

Haberler 17.05.2021 - 03:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

17 günlük tam kapanmann yansra idrak ettiimiz Ramazan- erifin hediyesi olan Ramazan Bayramnda Diyarbakrda pe pee yaanan olaylar, toplumsal ruh dengesinin ulat vahim boyutu gözler önüne sererken, kskançlk ve husumet iki cana mal oldu. Aileler arasndaki anlamazlklarn getirdii kavgalar da hz kesmedi.

KISKANçLIK CNAYET

Diyarbakrdaki ölümle sonuclunan ilk olay Ramazan Bayramnn ilk günü yaand. Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde ikamet eden ehmuz A., 3 çocuunun annesi dini nikahla birlikte yaad irvan Dönmez ile kskançlk nedeniyle saat 03.00 sularnda tartt. Tartmann ardndan ehmuz A. ve Dönmez, uyumak için ayr odalara geçti. Bir süre sonra ehmuz A., mutfaktan ald bçakla, irvan Dönmezin bulunduu odaya girdi. ehmuz A., uyuyan irvan Dönmezi 5 yerinden bçaklad.

BE YERNDEN BIçAKLADI

Annelerinin sesine uyanan çocuklar, polise haber verdi. hbar üzerine adrese, polis ve salk ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, irvan Dönmezin yaamn yitirdiini belirledi. Dönmezin cansz bedeni otopsi için hastane morguna götürülürken, olayn ardndan kaçan ehmuz A. ise bir süre sonra polis merkezine gidip teslim oldu.

LK SÖZÜ KISKANDIM OLDU

Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekiplerine teslim edilen ehmuz A., ilk ifadesinde cinayeti kskançlk nedeniyle ilediini öne sürdü. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen ehmuz A., çkarld nöbetçi mahkemece tutukland.

irvan Dönmezin cenazesi, otopsinin ardndan yaknlar tarafndan teslim alnarak Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda topraa verildi.

HUSUMET KAN DÖKTÜRDÜ

Buarada, çermik ilçesinde silahl saldrya urayan 62 yandaki Cemal Aydn, olay yerinde hayatn kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce çermik ilçesine bal Aynal köyünde arazi anlamazl nedeniyle Aydn ve Ekinci aileleri arasnda silahl kavga çkm, olayda Kemal Ekinci hayatn kaybederken, 1 kii de yaralanmt.

YOLDA YÜRÜRKEN VURULDU

ÖNceki gün ise husumetli ailelerden Cemal Aydn eski Sinek Köprüsünde yürüyü yaparken henüz tespit edilemeyen kii veya kiilerin silahl saldrsna urad. Saldrya urayan 62 yandaki Cemal Aydn olay yerinde hayatn kaybederken, saldrgan veya saldrganlar olay yerinden kaçt. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaparken, saldry gerçekletiren kii veya kiilerin bulunmas için geni kapsaml çalma balatld belirtildi.

HUSUMETL ALELER

anlurfann Siverek ilçesinde, iki aile arasnda alacak-verecek meselesi nedeniyle çkan, bçak, ta ve sopalarn kullanld kavgada 8 kii yaraland.

Olay gece saatlerinde Siverek ilçesi Hayriye Mahallesinde meydana geldi. ddiaya göre, aralarnda alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunan Budac ve çulcu aileleri arasnda tartma çkt.

TALI SOPALI KAVGA

Ksa sürede büyüyerek ta, sopa ve bçan da kullanld kavgada Budac ailesinden Metin (24), iyar (22), ahin (21), Burak (14), Ali (43), Ersin (20), Yusuf (23) ve Sedat Budac (29) yaraland. çevredekilerin ihbar üzerine olay yerine çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sonlandrlrken, yarallar ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine kaldrld.

Olayla ilgili soruturma balatld.

Ana Sayfaya Git