Kıskançlık ve husumet

Ruhsal erozyon yaşayan toplumda şiddet ve cinayetler hız kesmiyor. Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır'da kıskançlık ve husumet, iki cana mal olurken, aile kavgaları devam etti.

Kıskançlık ve husumet

HABER MERKEZİ

17 günlük tam kapanmanın yansıra idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif'in hediyesi olan Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır'da peş peşe yaşanan olaylar, toplumsal ruh dengesinin ulaştığı vahim boyutu gözler önüne sererken, kıskançlık ve husumet iki cana mal oldu. Aileler arasındaki anlaşmazlıkların getirdiği kavgalar da hız kesmedi.

KISKANÇLIK CİNAYETİ

Diyarbakır'daki "ölümle" sonuclunan ilk olay Ramazan Bayramı'nın ilk günü yaşandı. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde ikamet eden Şehmuz A., 3 çocuğunun annesi dini nikahla birlikte yaşadığı Şirvan Dönmez ile kıskançlık nedeniyle saat 03.00 sularında tartıştı. Tartışmanın ardından Şehmuz A. ve Dönmez, uyumak için ayrı odalara geçti. Bir süre sonra Şehmuz A., mutfaktan aldığı bıçakla, Şirvan Dönmez'in bulunduğu odaya girdi. Şehmuz A., uyuyan Şirvan Dönmez´i 5 yerinden bıçakladı.

BEŞ YERİNDEN BIÇAKLADI

Annelerinin sesine uyanan çocuklar, polise haber verdi. İhbar üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, Şirvan Dönmez'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Dönmez'in cansız bedeni otopsi için hastane morguna götürülürken, olayın ardından kaçan Şehmuz A. ise bir süre sonra polis merkezine gidip teslim oldu.

İLK SÖZÜ 'KISKANDIM' OLDU

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen Şehmuz A., ilk ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şehmuz A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Şirvan Dönmez´in cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HUSUMET KAN DÖKTÜRDÜ

Buarada, Çermik ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan 62 yaşındaki Cemal Aydın, olay yerinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce Çermik ilçesine bağlı Aynalı köyünde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Aydın ve Ekinci aileleri arasında silahlı kavga çıkmış, olayda Kemal Ekinci hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralanmıştı. 

YOLDA YÜRÜRKEN VURULDU

ÖNceki gün ise husumetli ailelerden Cemal Aydın eski Sinek Köprüsünde yürüyüş yaparken henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan 62 yaşındaki Cemal Aydın olay yerinde hayatını kaybederken, saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçtı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaparken, saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı belirtildi.

HUSUMETLİ AİLELER

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, iki aile arasında alacak-verecek meselesi nedeniyle çıkan, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 8 kişi yaralandı.

Olay gece saatlerinde Siverek ilçesi Hayriye Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında alacak verecek meselesi nedeniyle husumet bulunan Budacı ve Çulcu aileleri arasında  tartışma çıktı.

TAŞLI SOPALI KAVGA

Kısa sürede büyüyerek taş, sopa ve bıçağın da kullanıldığı kavgada Budacı ailesinden Metin (24), Şiyar (22), Şahin (21), Burak (14), Ali (43), Ersin (20), Yusuf (23) ve Sedat Budacı (29) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kavga polis ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırılırken, yaralılar ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz