Kitap bağışı

Diyarbakır Başsavcısı Yavuz, bağışlanan kitapların yeni açılan veya yayın sayısı yeterli olmayanlar başta olmak üzere bütün ceza infaz kurumu kütüphanelerine gönderileceğini söyledi.

Haberler 01.06.2021 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl ile Kültür ve Turizm Bakanl arasnda imzalanan Ceza nfaz Kurumu Yerlekelerinde Kütüphane Kurulmasna likin Birlii Protokolü kapsamnda Diyarbakrda kitap ba kampanyas düzenlendi.

Diyarbakr Adliyesinde düzenlenen etkinlikte konuan Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, balanan kitaplarn yeni açlan veya yayn says yeterli olmayanlar bata olmak üzere bütün ceza infaz kurumu kütüphanelerine gönderileceini söyledi.

CEZAEVNE KTAP BAII

Kampanya ile ceza infaz kurumlarnda bulunan hükümlü ve tutuklularn kitaplara eriiminin salanacan dile getiren Yavuz, unlar kaydetti:

Ceza infaz kurumlarmzda bulunan hükümlü ve tutuklularn bu kitaplardan ve oluturulacak kütüphanelerden istifadeleri salanarak, geliimleri ve kiilikleri yönünde pozitif sonuçlar ortaya çkaracak kampanyann güzel bir atlm olduunu düünmekteyim. Zira kitap ruhun ilacdr ve okunan eserler, sizi fikren yükseltip, içinizi iyi duygularla doldurur. Kitaplar güvenilir dostlardr ve okuduumuz kitaplar kiiliimize ve hayatmza her zaman katk sunarlar. Keke mümkün olsayd da her kar topraa buday eker gibi kitap ekebilseydik ve büyük kütüphaneler oluturabilseydik. çünkü tarih boyunca gerçek üniversiteler kütüphaneler olmulardr. Bu bir gerçektir ki kütüphaneler akln tedavi yerleridir ve kitaplar uygarln önderliini yapan klardr.

TOPLUM çNDEK ROLLER

Yavuz, kampanyayla cezalarn infaz ettikten sonra toplum içerisindeki rollerine dönecek hükümlü ve tutuklularn aydnlanm zihinleriyle ve yükselen fikirleriyle topluma daha faydal bireyler olacana inandklarn aktard.

Daha sonra kurulan standa Vali Yardmclar Ahmet Yldz ve Fatih Cdrolu, l Milli Eitim Müdürü Yücel Arslan, l Kültür ve Turizm Müdür Yardmcs Aziz Karaaslan ile ceza infaz kurumlar müdürleri kitap banda bulundu.

Ana Sayfaya Git